lørdag den 4. maj 2013

Fuldkorns håndværkere.

Foto: Sara B. Clausen.
Dejlige grove håndværkere til morgenbordet- hvad mere kan man ønske sig en Lørdag morgen? 

Foto: Sara B. Clausen.
Opskrift 16 store:

25 g. gær
6 dl. lunken vand
400 g. Italiensk fuldkornshvedemel (jeg synes Nettos er god)
450 g. hvedemel (proteinrigt)
1 spsk. salt
1spsk. flydende honning/sirup
2 spsk. Hørfrø olie

Desuden: Æg til pensling og birkes til drys.

Foto: Sara B. Clausen.
Rør gæren ud i lidt af den lunkne vand og tilsæt derefter resten af vandet, honning , salt, olie og fuldkornshvedemel. Rør det godt sammen. Tilsæt herefter hvedemel indtil dejen har en passende konsistens at arbejde med- ca. 450 g. hvedemel. Ælt dejen smidig og god og lad den hæve i 1 time. Rul dejen ud på et meldrysset bord ca. 2,5-3 cm tyk. Skær firkantede stykker.
Lad dem efterhæve i 1 time med klæde over eller i ovnen hvor de sættes ind, kun med lyset tændt og en skål kogende vand i bunden af ovnen- så går det lidt hurtigere med at efterhæve dem. Efterfølgende tages de ud og dækkes til mens ovnen varmer op.
Sæt ovnen på 250 grader og når den er varm, pensles brødene med æg og drysses med birkes. bages i ca. 15- 20 min.

Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345



Ingen kommentarer:

Send en kommentar