søndag den 21. april 2013

Ricotta kage med revet citron og mørk chokolade.

Foto: Sara B. Clausen.
Lækker Italiensk kage, som vil begejstre de fleste som finalen på en lækker italiensk middag evt. serveret med en espresso til og med forskellige friske bær fx. blåbær, hindbær, ribs  :-)


Foto: Sara B. Clausen.


Til 4 personer:

500 g. Ricotta
4 æg delt i hvider og blommer
100 g. mørk chokolade, groft hakket
150 g. sukker
6 spsk. hvedemel
Lidt salt
Revet skal af en øko. citron
1 tsk. tørrede vaniljekorn (Urtekram) eller 2 vaniljesukker
Friske bær til pynt
Lidt flormels til at drysse over
Evt. chokolade spåner


Foto: Sara B. Clausen.
Pisk æggehvider stive med en knivspids salt. pas på der ikke kommer noget blomme med til hviderne. I en anden skål, piskes en æggesnaps af æggeblommer og sukker. Når den er tyk, lysegul og cremet vendes Ricotta i og vendes godt med æggesnapsen, herefter tilsættes hvedemel, vanilje, revet citronskal og chokolade i æggesnapsen. Til sidst vendes de stiftpiskede hvider forsigtigt i dejen.
Kom i en springform med bagepapir. og bag ca. 45-50 min ved 170 grader.

Drys med flormelis evt. chokoladespåner og friske bær inden servering.


Foto: Sara B. Clausen.

Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

2 kommentarer:

  1. Hvordan er konsistensen på denne kage? Ville det være passende med noget frais fromage til, eller er den svampet nok i sig selv?

    SvarSlet
    Svar
    1. Konsistensen er lidt fugtig så jeg synes ikke selv det er nødvendigt men man kan sagtens sammen med blåbær :-)

      Slet