søndag den 21. april 2013

Pizza con patate e bresaola.

Foto: Sara B. Clausen.
Det er hverken første eller sidste gang, at der laves kartoffelpizza herhjemme- vi er alle vilde med det :-) Denne gang, fik den friskbagte pizza selskab af lidt bresaola. Det er selvfølgeligt nemt at lave den vegetarisk og blot undlade sidstnævnte hvis man vil.


Foto: Sara B. Clausen.
Opskrift 4 personer:

pizzadej:

200 g. hvedemel tipo 00
50 g. durumhvedemel.
½ tsk. salt
15 g. gær
1½ dl. lunken vand
lidt olivenolie til at pensle med

Fyld:
5 nye kartofler med skræl skåret i tynde skiver på mandolinjernet.
4 kviste rosmarin
friskkværnet peber
olivenolie
50 g. revet parmesan
1 frisk mozzarella, i mindre stykker
6 skiver bresaola (kommes på efter bagning)


Foto: Sara B. Clausen.
Mel og salt kommes i en skål og der laves en fordybning i midten. Rør gæren ud i lunken vand og høld det i midten af dejen. Arbejd ingredienserne sammen med fingerspidserne idet der hele tiden arbejdes mere mel fra siderne ind. Ælt til dejen er elastisk og glat. Lad hæve et lunt sted i 3 timer.
Rul der derefter ud på et meldrysset bord i ca. ½ cm tykkelse. Kom på en bageplade med papir. Lad kanterne være lidt tykkere end midten. Pensles med lidt olivenolie og drysset med lidt urtesalt/Salt.

Kom kartoffelskiverne på, drys med rosmarin og et skvæt olivenolie. Bag ved 220 grader (alm ovn) i 15 min. Kom herefter osten på , krydr med lidt peber og giv pizzaen yderligere 6-8 min.
Bunden bliver dejligt sprød! Efter bagning fordeles bresaolaskiver på pizzaen som også kan drysses med lidt basilikum eller rucolasalat hvis man har det på lager.

Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Ingen kommentarer:

Send en kommentar