Foto: Sara B. Clausen. |
Mine pitabrød blev denne gang helt perfekte! Jeg brugte en gammel libanesisk opskrift jeg har, om det er derfor skal jeg ikke kunne sige, men de puffede op og formede den lomme som er så vigtig i et pitabrød. I opskriften skal man bruge tørgær, det plejer jeg ikke at gøre, men gjorde det så denne gang om det spiller en rolle, skal jeg ikke kunne gøre mig klog på. Tror også det handler om en godt varm ovn.
Foto: Sara B. Clausen. |
Til 4 personer:
Opskrift pitabrød 12 stk:
1 brev tørgær
31/4 lunken vand
1 tsk sukker
1 tsk salt
4 1/4 dl. hvid hvede
4 dl. almindelig hvedemel (ialt de to typer ca. 500 gram mel)
1 spsk. olivenolie
Falafel:
400 gram udblødte kikærter (natten over) eller fra dåse
1 fed hvidløg
1 lille løg
1 stor håndfuld bredbladet persille
1 rød chili uden kerner
1 tsk sambal olek
1 tsk. spidskommen
1 tsk. Koriander
2 spsk. hvedemel
1 tsk. salt
En god portion solsikkeolie til stegning (afhænger af panden størrelse skal nå ca. 2 cm op)
Yoghurt dresssing:
1½ dl Græsk youghurt 0,1 %
2 tsk tørret mynte
1 tsk. hvidløgspulver
1 knivspids cayennepeber
salt og peber
![]() |
Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Rør alle ingredienser til dressingen sammen. Server pitabrødene lune med falafel og yoghurtdressing samt salat, agurk, peberfrugt, tomat, rødløg eller hvad I nu kan lide hjemme hos jer :-)
Foto: Sara B. Clausen. |
Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Hej Sara, Har ledt efter det hvide mel - hvor finder man det henne? :)
SvarSletMvh Maria
Hej Maria- de har haft det i Netto men det er vist ikke standard der.Jeg så det i går i min egen Nettobutik, sådan en stofpose til 20 kr. Ellers kan du nok købe det i Super Best eller Kvickly i helt almindelige papirposer. Det hedder bare hvid hvede, plejer at være standard der :-)
SletKh Sara
Det olie der står under dejen til brødene, hvornår kommer du det i?
SvarSletHejsa tak for dit spørgsmål, kan godt se det ikke fremgår klart. Jeg har tilføjet det efter det med at gærblandingen skal stå i 5 min. samtidig med melet.
SletKh Sara