tirsdag den 5. marts 2013

Lækker Tomatsuppe med fiskeboller og "Tear & Share" hvidløgsbrød.

Foto: Sara B. Clausen.
Blev inspireret af en opskrift fra BBC goodfood - men endte med at lave min helt egen version, som jeg synes blev vildt lækker! Nu bliver de varmende supper nok snart "lagt lidt til side" og solskinskøkkenet vinder indpas......glæder mig, Hver årstid sin charme- også i køkkenet!

Foto: Sara B. Clausen.

Opskrift til 4 personer:

Tomatsuppe:
1 stort løg
1 stor gulerod
1 pastinak
2 dåser flåede tomater
3 dl. madlavningsfløde
2 dl. vand
1 spsk. oregano
1 grøntsagsboullion terning
Salt og peber
1 tsk. sukker

Fiskeboller:
350 g. Lys fisk. fx. torsk eller sej eller pangasius.
1 lille løg
2 spsk. frisk hakket basilikum
1 æg
1 dl. blandet kartoffelmel og hvedemel
1 dl. minimælk
Salt og peber

Hvidløgsbrød:
3½ dl.lunken vand
25 g. gær
400 g. hvedemel
150 g. durummel
1 tsk. salt
1 spsk.olivenolie

30 g. blødt hvidløgssmør (Lurpak)
2 spsk. Oregano (gem lidt til at drysse over brødet)
175 g. revet mozzarella light

Foto: Sara B. Clausen.

Foto: Sara B. Clausen.

Suppen: Hak løg, gulerod og pastinak og svits i lidt hvidløgs smør  til de begynder at blive møre. Hæld de flåede tomater over og tilsæt bouillon og oregano, lad simre i ca. 20 min. Rør madlavningsfløden i og tilsæt vandet. Lad simre endnu lidt inden suppen pureres med stavblender (pas på ikke at brænde dig!) og smages til med sukker, salt og peber.

Fiskeboller: Skær fisken ud. og skær løget i både.Kom alle ingredienser, på nær fisk og basilikum, i foodprocessor og start med at blende det sammen, tilsæt så fisken lidt af gangen og blend indtil ønsket konsistens. Er den for fast, tilsættes lidt mere mælk. Rør hakket basilikum i. Lad stå på køl i 30 min. Sæt en gryde med letsaltet vand over.Hold den lige under kogepunktet. Form små kødboller af farsen med en teske og kog dem i det varme vand i ca. 4 min. nogle stykker af gangen. Fisk op med hulske, de skal føles faste.

Brød: Rør gæren ud i den lunkne vand og tilsæt salt og olie. Tilsæt de to meltyper lidt af gangen. Ælt dejen godt igennem. Den skal være smidig og glat. lad hæve i en time under fugtigt klæde. Rul dejen ud på et meldrysset bord så den er ca. 30 x 40 cm. fordel smøret på dejen og drys med ost og oregano. Rul sammen som en roulade. Skær herefter 4 cm. tykke stykker af rouladen ca. 12 stk. For en springform med bagepapir. Sæt rouladestykkerne med lidt afstand, skæreflade opad i formen. Lad efterhæve i 30-40 min.
brødet pensles med lidt smeltet hvidløgs smør, drysses med oregano og bages ca. 25 min. ved 200 grader.

Foto: Sara B. Clausen.
Husk at jeg nu også findes på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

4 kommentarer:

 1. ÅH, wao, det hvidløgsbrød ser mega godt ud!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, smagen skuffede heller ikke, kan klart anbefales :-)

   Slet
 2. Hej Sara,

  Tror du at hæve tid kan gøres mindre? Skal nemlig bruge det i skole køkkenet og har derfor ikke så meget tid. :-)

  Hilsen, Joan

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa, glæder mig du kan finde inspiration her. Du kan jo teste med 20 min hævning og 20 min efterhævning og så 50 g.gær :-) Det kan nok gå an.Kh Sara

   Slet