fredag den 29. marts 2013

Hot Dogs og lidt pjat ;-)

Foto: Sara B. Clausen.
Ikke den helt store kulinariske udfoldelse i dag- men jeg bagte da hot dog brød selv, det smager jo bedst og giver følelsen af at det er et lidt bedre måltid :-)
Brødene blev gode en blanding af hvedemel og durummel. Du får opskriften her.
Lidt pjat blev det også til; Kender du det du sidder der med din fine hot dog, klar til første bid og så spørger ungerne "kan du ikke lige skære min?" så sidder man der og mangler en hånd- nu er det slut med "kan du så ikke lige holde den her?" - Jeg præsenterer "Hot Dog holderen!" som blev til af et gammelt kebabspyd(og en korkprop) der var blevet bøjet lidt i skuffen :-)


Foto: Sara B. Clausen.
Hot Dog brød 12 stk:

350 g. hvedemel
250 g. Durumhvedemel
3 dl. mælk
½ dl. olie
20 g. gær
1½ tsk salt
2 tsk. sukker

æg til pensling og sesam til drys.


Foto: Sara B. Clausen.


Rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt salt, sukker æg og olie. Ælt dejen godt sammen. lad hæve 2 timer. Form 12 brød og placer dem i en bradepande, med bagepapir, relativt tæt. Se billed. Lad hæve en time. Pensles med æg og drysses med sesam.Bages ca. 12-15 min. ved 200 grader. Smid gerne den ende del i fryseren, hvis du ikke lige skal bruge 12 stk. Det gør det let en anden dag.

Lav hot dogs med den type pølser og det fyld du foretrækker :-)


Foto: Sara B. Clausen.
Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

3 kommentarer:

 1. Det var smart fundet på, Sara. Jeg har lært min datter, at hun ikke skal skære brødet i siden men midt ovenpå - så står de helt af sig selv på bunden af brødet.
  Jeg håber, I har haft en dejlig påske med hinanden.
  Elsebeth

  SvarSlet
 2. Genialt trick, Elsebeth - hvorfor i alverden har jeg dog aldrig tænkt på det? - MEN nu ved jeg det og du kan tro det vil blive anvendt her nu.

  Sara - TAK for en rigtig dejlig opskrift på hotdog brød!

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme og ja hende Elsebeth kan nogle tricks ;-)

   Slet