fredag den 1. marts 2013

Hindbærsnitter á la Blomsterberg.

Foto: Sara B. Clausen.
Nøjjjjj- der er gode og fine de her og faktisk også ret lette at lave. Det er Blomsterbegs fine lille variant af hindbærsnitten og den er både dekorativ og god at spise.
Dejen hæver en del mere end jeg havde troet. I opskriften står der 1 tsk. bagepulver- tænker jeg vil prøve med ½ næste gang- men de smagte nu rigtig fint som de blev!

Foto: Sara B. Clausen.
Mørdej:
1 stang vanilje
70 g. flormelis
150 g. stuetemp. smør
250 g. mel
1 tsk. bagepulver
ca. ½ dl. koldt vand

Fyld: 
ca. 200 g. god hindbærmarmelade.

Glasur:
ca. 100 g. flormelis 
lidt vand

Drys:
Frysetørret hindbær og evt. hakkede pistaciekerner(usaltet)

Foto: Sara B. Clausen.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland med lidt af flormelisen og arbejd det ind så kornene skiller. Ælt det hjemmelavede vaniljesukker sammen med det resterende flormelis, smør,hvedemel og bagepulver.
Kom til sidst vandet i og ælt dejen smidig og glat. Stil den i køleskab i ½ time.
Tag dejen ud og rul du ud mellem to stykker bagepapir eller med ekstra mel på bordet. Dejen skal være ca. 3 mm tyk. Udstik cirkler af dejen på ca. 8 cm i diameter.Der skal bruges 2 til hver kage.

Læg de udstukne stykker dej på bageplade med bagepapir og bag dem 8 min ved 190 grader. De må gerne virke sådan lidt ubagte.
Brug halvdelen af cirklerne til bunde og kom ca. 1 tsk. hindbærmarelade på og bred lidt ud. Læg resten af cirklerne over som låg.
Rør glasuren sammen og fordel på toppen. Drys med frysetørret hindbær og evt. pistaciekerner.

Foto: Sara B. Clausen.

Husk at jeg nu også findes på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Ingen kommentarer:

Send en kommentar