søndag den 24. februar 2013

Lækker hvidkålssalat med appelsin, æble og abrikoser samt honningristede græskarkerner.

Foto: Sara B. Clausen.
Dette er en rigtig lækker salat med sprødt kål, søde appelsiner, æbletern, abrikoser samt knasende græskarkerner. Mums.
Dressingen med honningdijonsennep og spidskommen er også rigtig lækker dertil. Kom den på ved bordet, så du kan gemme rester til dagen efter evt. til madpakken. Så undgår du at den bliver slatten.


Foto: Sara B. Clausen.
Salat:
½ fast hvidkålshoved, snittet fint. (u. stok og grove blade.)
2 appelsiner fileteret og skåret i tern
1 rødt æble i tern
2 spsk. friskhakket persille
5 tørrede abrikoser hakket
50 g. græskarkerner
1 lille spsk. honning.

Dressing:
1½ tsk. dijonsennep med honning
2 spsk. olivenolie
2 spsk. appelsinsaft
salt og friskkværnet peber
1/4 tsk. spidskommen.
evt. lidt hvidløg.

Skær alle ingredienser til salaten ud og bland dem. Rist græskarkernerne på en tør pande, når de begynder at knitre og brune lidt kommes honning over og det vendes sammen på panden i et lille min. Hæld på et stykke bagepapir og lad køle. Skil dem ad og drys over salaten ved servering.

Rør dressingen sammen og server til salaten eller vend den i lige inden servering.


Husk at jeg nu også findes på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

2 kommentarer: