torsdag den 21. februar 2013

Indbagt laks med spinat serveret med nudelsalat.

Foto: Sara B. Clausen.
Havde lyst til fisk til aften og havde forleden set en opskrift ved Arla som jeg havde lyst til at lave. Jeg synes den blev rigtig god. Lavede lidt småændringer og skriver som jeg gjorde. Fin ret som også sagtens kan bruges til gæstemad - måske med andet tilbehør.


Foto: Sara B. Clausen.

Opskrift: 6 pers:

450 g. spinat fra frost
2 spsk. vand
1 spsk. majsstivelse
1 dl. minimælk
½ tsk. salt
1 fed hvidløg presset el. 1 tsk. hvidløgspulver

500 g. lakseside u. skind
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber

Dej:
25 g. gær
1 dl. lunken vand
1 æg
1 spsk. rapsolie
½ tsk. groft salt
250 g. hvedemel

1 sammenpisket æg tilsat en smule vand til pensling.

Nudelsalat:
250 g. kogte æggenudler
350-400 g. frisk bønner, nippede.
1 gul peberfrugt i mindre tern
1 rød peberfrugt i mindre tern

Dressing
1 spsk. rapsolie

3 spsk. citronsaft
lidt salt og peber
1 spsk. flydende honning

Drys:
1 dl. græskarkerner
2 tsk honning

Kold sovs:
3 dl youghurt naturel, ylette eller creme fraiche light
½ tsk salt
friskkværnet peber
1 dl  hakkede friske urter fx. dild, persille, purløg.


Foto: Sara B. Clausen.

Damp spinaten med 2 spsk. vand i en sauter pande og lad den falde sammen, det meste af saften skal fordampe. rør maizena med mælken og tilsæt det til spinaten- smag til med hvidløg, salt og peber. Lad den lige nå kogepunktet så det tykner. Tag af blusset og lad køle.

Udrør gøren i den lunkne vand og tilsæt olie, salt og æg rør sammen. Tilsæt herefter melet lidt af gangen. Dejen skal være smidig, blød og lækker, men ikke klistret. Rul den ud så den passer med fiskens længde + 3  cm i hver ende og ca. 1½ gang så bred som laksefileten. Måske er du nød til at skære laksen lidt til, så den er nogenlunde lige bred i begge ender.

Placer dejen på en bageplade med bagepapir. Hvis du skære dejen lidt til, så gem gerne rester til lidt pynt. Læg laksen på den forreste del af dejen men så der er ca. 2-3 cm i begge ender og ud til kanten, så der er noget at folde kanter, lukke med. Krydr laksen med salt og peber og fordel spinatblandingen ovenpå laksen. Pensel kanter med æg og fold så den bagerste del af dejen ind over laksen. Pres dejen godt sammen med en gaffel så den lukker tæt omkring laks og fyld. Pensl med æggeblanding og pynt evt. med overskydende dej som du kan udstanse eller skære ud. Bages i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 15 min. til den er gylden.

Kog nudlerne i tre min i letsaltet vand., tag af varmen og skyl dem i et dørslag med koldt vand, lad dryppe af.Kog bønnerne i letsaltet vand ca. 5 min. tag dem af blusset og overhæld dem med koldt vand. Flæk bønnerne på langs med kniv.
hak peberfrugter fint og vend bønner, nudler og peberfrugt sammen. Rør dressingen sammen og vend den godt rundt i salaten.

 Rist græskarkerner på en varm pande i ca. 3 min, tilsæt honning og lad det bruse op omkring kernerne hæld dem på en tallerken og lad køle Drys de honningristede græskarkerner over salaten lige inden servering.

Bland alle ingredienser til den kolde sauce og server til fisken.

Foto: Sara B. Clausen.Foto: Sara B. Clausen.

Husk at jeg nu også findes på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

2 kommentarer:

  1. Hvor ser det bare lækkert ud. Indbagt laks er en af vores livretter men vi har aldrig lavet så flot en udgave som din :-) Må prøves på et tidspunkt. Rigtig god søndag :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Anette, den smagte også virkelig godt, så kan klart anbefales også en god søndag til dig. Kh Sara

      Slet