onsdag den 20. februar 2013

2 retter i en - Tyrkisk pizza og spaghetti med kødsauce :-)

Foto: Sara B. Clausen.
Det er både dejligt i forhold til økonomi og tid, når man kan strække et måltid i to retter.
Med udgangspunkt i en lækker fedtfattig kødsauce blev det til to lækre aftensmåltider og så endda også til madpakker.
Den lækre kødsauce bliver både cremet i konsistensen og samtidig føles den mere "let" end vanlig kødsauce.

Foto: Sara B. Clausen.


Opskrift kødsauce 4 pers:

450 g. magert hakket oksekød 6%
250 g. hytteost 1,5 %
250 g. champignon hakket fint (dette for at "narre det" i min yngste kan også være større stykker)
2 små løg
2 fed hvidløg
6 spsk. worchestershiresauce
Salt og Peber
2 store spsk. Tyrkisk pasta og pizza krydderi (altenativt kombination af chili, oregano, paprika, persille)
3 spsk. koncentreret tomatpuré
1½ dl. vand

Olie til stegning.

Start med at hakke løg og rense samt hakke champignon. Svits løget i den varme olie nogle min. tilsæt kødet og brun det godt igennem. Tilsæt hvidløg og champignon lad saften fra champignon koge lidt ind. Tilsæt hytteosten og lad den smelte ind i retten.Tilsæt herefter de øvrige ingredienser og lad retten simre i ca. 30 min.

Første aften serveres saucen med fuldkornsspaghetti eller anden god pasta og evt. parmesanost. Resten af saucen gemmes og bruges næste dag som fyld i dejlige Tyrkiske pizzaer.

Tyrkisk Pizza:

Dej:
600 g. mel
½ pakke gær
2 spsk. raps eller olievnolie
3 dl. lunken vand
1 tsk. Salt

Desuden skal der bruges 250 g. revet mozzarella eller gouda ost. samt frisk persille til drys.

Rør gæren ud i vandet. tilsæt salt og olie og rør melet i lidt af gangen. Dejen skal være smidig og let at arbejde med. Del dejen i 8 klumper, som hver rulles ud til en lille aflang pizza ca. 15 cm lang og 10 cm.bred.
Fordel kødsaucen på midten af dejstykket og kom revet ost ovenpå. Saml dejen i hver ende så der dannes en bådagtig form.Se billeder.
Bag i 200 grader varm ovn ca. 15-20 min. Drys med friskhakket persille og server med salat til. Hvis du er heldig har du ligesom jeg udover to aftensmåltider også til madpakker næste dag! Det er da økonomisk.

Foto: Sara B. Clausen.
Husk at jeg nu også findes på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345



Ingen kommentarer:

Send en kommentar