onsdag den 13. februar 2013

Hjemmelavede Kyllingenuggets m. BBQ , kartoffelbåde og salat.

Foto: Sara B. Clausen.
Synes jeg flere steder er faldet over opskrifter på hjemmelavede kyllingenuggets på det sidste og det har sat gang i min lyst dertil igen. Jeg har lavet det mange gange tidligere og det er altid en succes hos børnene og mig selv :-) Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra denne uges Ude og hjemme med egne justeringer.
Vær opmærksom på at BBQ saucen skal laves i god tid, da den skal køle af inden servering. 

Foto: Sara B. Clausen.

4 pers:
500 g. kyllingfilet skåret i mindre stykker.
3 dl. corn flakes
3/4 dl. revet parmesan
1 tsk. paprika
1 tsk. salt
½ tsk. friskkværnet peber
2 æg

Olie til stegning (der skal være min. 1 cm. olie i panden).

BBQ-sauce:
2 dl. ketchup
½ dl. vand
2 spsk. balsamico eddike
2½ spsk. brun farin
½ spsk. worchestershire-sauce
½ tsk. dijonsennep
½ tsk. løgpulver
1 nip cayennepeber
½ tsk. Chili
1½ tsk. Oregano

Tilbehør: salat og bådkartofler.

BBQ: Lad alle ingredienser småsnurre i en gryde i ca. ½ time og lad det derefter køle af.

Nuggets:Knus cornflakes relativt fint og bland med øvrige ingredienser. Pisk æggene sammen. Vend kyllingstykkerne først i æg og dernæst i cornflakesblandingen. Lad det hvile efterfølgende i 10 min eller mere, så paneringen sætter sig.
Varm olien op på en pande og steg herefter kyllingstykkerne gyldne nogle min på hver side. Lad dryppe af på fedtsugende papir. Hold dem evt. varme i ovnen.

Lav kartoffelbåde og vend dem i lidt olie og salt og peber, steg dem i ovnen ved 200 grader ca. 30 min.. Server retten  med blandet salat til.

Foto: Sara B. Clausen

Husk at jeg nu også findes på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345


4 kommentarer:

 1. I spiser godt hjemme hos jer - hele tiden!
  Hilsen fra Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elsebeth, jeg ved ikke om vi spiser bedre end så mange andre, men måske er det også lidt misvisende, at jeg ikke publiserer gentagelserne og de mindre interessante maddage på min blog :-) Kh Sara

   Slet
 2. Hvis du med "gentagelser" mener, at I sommetider får de samme to dage i træk, eller måske med noget andet ind imellem, så er det noget, man altid har gjort. Nej, jeg mener, at du gør meget ud af maden, og det er der ikke så mange, der gør i dag. Jeg synes, du er meget dygtig i køkkenet, og håber dine børn har fundet ud af det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa, Jeg tænkte mere på retter som går igen og allerede er lagt på bloggen- men selvfølgelig udnytter jeg også rester(det skal man da! men hvis vi lige får noget meget let som, tortilla wraps, pitabrød eller biksemad med rester, så bringer jeg det sjældent :-)

   Slet