tirsdag den 12. februar 2013

Fastelavnsboller i to varianter- marshmallow og chokolade samt creme.

Foto: Sara B. Clausen.
Inspireret af samvirke blev der i år lavet fastelavnsboller i en ny variant. Nemlig med mørk chokolade og marshmallow i.
Ærligt så foretrækker jeg nu stadig den med creme - men det er da sjovt at variere lidt. Jeg synes at de der marshmallows havde det med at forsvinde lidt og nærmest bare efterlade sig et hul med chokolade og marsmallowspor. Hvis du laver begge varianter, er det nok at lave halv portion af kagecremen. Vi spiste dem i sommerhus med ild i brændeovnen og sneklædt landskab- ret så hyggeligt!Ingredienser til 15 boller:

100 g. smør
3 spsk. mørk sirup eller brun farin
2 tsk. stødt kardemomme
3½ dl. mælk
1 æg
20 g. gær
575 g. hvedemel
1½ tsk. fint salt
1 sammenpisket æg til pensling.

Fyld 1:
Marshmallows og mørk chokolade. Kom en marshmallow og et stykke chokolade i hver bolle.

Fyld 2:
Creme:
5 dl. sødmælk
6 æggeblommer
150 g. sukker
40 g majsstivelse

Glasur:
1½ dl. flormelis
3 spsk. kakao
ca. 2 spsk. appelsinjuice.

Dej: Bland smør, sirup, kardemomme og mælk i en gryde. Lad blandingen varme stille op til smøret er smeltet. Hæld blandingen i en røreskål og lad den køle til fingervarm. rør gæren ud i blandingen. Rør ægget i og ælt derefter melet samt salt i lidt af gangen. Ælt godt igennem 5 min. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1½ time til dobbelt størrelse.

Creme:
Flæk vaniljestangen og kog mælken med kornene og stangen i. Pisk æggeblommer og sukker helt hvide og stive. Tilsæt majsstivelsen uden at piske, den skal bare vendes i. Hæld den kogende mælk (uden selve vaniljestangen) ned i æggemassen. Hæld derefter over i gryden igen. Kog op under kraftig piskning, til cremen tykner. Lad køle før brug. Kan holde nogle dage i køleskab.

Rul dejen ud til en tykkelse på ca. ½ cm. og del i 15 firkanter. På hver firkant lægges enten fyld 1 eller 2. Fold dem sammen hjørne mod hjørne og klem samlingerne godt sammen, lad stå med samlingen nedad mod bageplade med bagepapir.

Glasuren røres sammen, brug appelsinjuice lidt af gangen, så den ikke bliver for tynd.

Lad dem efterhæve i 30 min. pensles med æg og bages ved 200 grader i 12-15 min. Lad køle på bagerist og dekorer med glasuren.


Foto: Sara B. Clausen.
Husk at jeg nu også findes på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
2 kommentarer:

  1. God ide med appelsinjuice i glasuren. Det må jeg prøve engang.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, det gør jeg gerne også til chokoladekager.

      Slet