Foto: Sara B. Clausen. |
Denne opskrift giver 6 portionsanrettede glas- men man kan selvfølgelig også bare vælge at servere det i en skål.
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser:
5 blade husblas
2 bægre past. æggeblommer
100 g. sukker
Revet skal af en usprøjtet appelsin
1½ dl appelsinsaft
2 bægre past. æggehvider
2½ dl. piskefløde
Pynt. evt. lidt flødeskum, usprøjtet appelsinskal og evt. lidt mynte.
- Kom husblas i en skål med koldt vand og lad det trække i 10 min.
- Pisk æggeblommer og sukker luftigt, hvidt og cremet. Tilsæt 1 dl. appelsinsaft.
- Klem husblassen og kom den i en skål, smelt den over vandbad, Knapt kogende vand er nok.Lad køle til fingervarmt Rør ½ dl appelsinsaft i, rør lidt af æggemassen i og hæld så blandingen over i æggemassen mens den røres/vendes sammen.
- Pisk æggehviderne stive i en ren og tør skål og med rene og helt tørre piskeris, så den kan blive rigtig stiv. Vend skålen på hovedet for at teste at de er stive( håb på at de er det, så du ikke får det i hovedet!)
- Pisk fløden stiv i en anden skål.
- Vend først de stive æggehvider i appelsinblandingen og dernæst flødeskum, gør det med lette bevægelser så luften ikke slås ud. Den skal bare være akkurat jævn og homogen.
- Hæld på portionsglas (eller i skål) og lad stå på køl i mindst 4 timer- gerne fra dagen før.
Foto: Sara B. Clausen. |
Husk at jeg nu også findes på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Farmor havde fået en æbleskivepande i julegave. Juledag fandt hun en opskrift med 17 æg, og Nete piskede hviderne. Min svigermor var noget af en "bestemmemaskine", så Nete siger (med skålen over hovedet), "Se nu, for pokker, Karen", og stamper i gulvet. Farmor var den eneste, der fik den fornøjelse - alle 17 hvider plumpede ned over Nete. Nete, det søde menneske, sagde bagefter, "Det var egentlig synd, at der ikke var andre, der fik den fornøjelse at se mig!"
SvarSletMorale: Stamp endelig ikke i gulvet, mens du holder skålen over hovedet.
Elsebeth
Det vil jeg huske :-) Sikke en historie! God weekend Elsebeth.
SvarSletKh Sara