torsdag den 31. januar 2013

Pizza alle patate.

Foto: Sara B. Clausen
Denne skønne kartoffelpizza lavede jeg sammen med min ældste søn på hans maddag, han er rigtig god til selv at finde frem til gode opskrifter- denne Italienske er med afsæt i en opskrift fra "Sølvskeen" med enkelte ændringer. For en vegetarisk version er det nemt blot at undlade pancetta/bacon.  Vi valgte at komme lidt Italiensk fuldkornsmel i dejen også og erstattede Tallegio (en italiensk ost) med en light frisk mozzarella. Desuden kom vi lidt chiliolie på og det smagte så skønt! Vi lavede dobbelt portion af opskriften for at have til madpakker også.


Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser til en pizza 4 pers.:

Pizzadej: 
150 g. italiensk hvedemel tipo 00
100 g. Italiensk fuldkornsmel
3/4 tsk. salt
15 g. gær ( hvis du ikke har tid til at lade dejen hæve tre timer, så brug 25 g. og lad hæve en time)
1 1/4 lunken vand

Topping:
3 store kartofler  evt. en rest (kogt så de endnu er faste).
200 g. pancetta eller bacon
100 g. frisk mozzarella i skiver
50 g. friskrevet parmesan
Et godt skvæt chiliolie
2 spsk. friskhakket rosmarin
Flagesalt og peber

Rør gæren ud i den lunkne vand, tilsæt salt og dernæst melet og ælt dejen sammen til en smidig og elastisk dej. Lad hæve i 3 timer under et fugtigt klæde til dobbelt størrelse. Slå dejen ned og rul den ud så den er ca. ½ cm tyk. og læg på en bageplade med bagepapir. Sørg for at den er lidt tykkere i kanterne end i midten.

Steg bacon eller pancetta ca. 4-5 min på en pande- det skal ikke være stegt sprødt men bare let forstegt. Fordel herefter frisk mozzarella, på bunden. Skær kartoflerne i tynde skiver som fordeles ovenpå, dernæst pancetta el. bacon .Riv herefter parmesan henover på. Dryp med chiliolie og drys pizzaen med friskkværnet peber, flagesalt samt rosmarin. Bag i en forvarmet oven ved 200 grader i 15-20 min.

Foto: Sara B. Clausen.

Husk at jeg nu også findes på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Ingen kommentarer:

Send en kommentar