Foto: Sara B. Clausen |
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser til en pizza 4 pers.:
Pizzadej:
150 g. italiensk hvedemel tipo 00
100 g. Italiensk fuldkornsmel
3/4 tsk. salt
15 g. gær ( hvis du ikke har tid til at lade dejen hæve tre timer, så brug 25 g. og lad hæve en time)
1 1/4 lunken vand
Topping:
3 store kartofler evt. en rest (kogt så de endnu er faste).
200 g. pancetta eller bacon
100 g. frisk mozzarella i skiver
50 g. friskrevet parmesan
Et godt skvæt chiliolie
2 spsk. friskhakket rosmarin
Flagesalt og peber
Rør gæren ud i den lunkne vand, tilsæt salt og dernæst melet og ælt dejen sammen til en smidig og elastisk dej. Lad hæve i 3 timer under et fugtigt klæde til dobbelt størrelse. Slå dejen ned og rul den ud så den er ca. ½ cm tyk. og læg på en bageplade med bagepapir. Sørg for at den er lidt tykkere i kanterne end i midten.
Steg bacon eller pancetta ca. 4-5 min på en pande- det skal ikke være stegt sprødt men bare let forstegt. Fordel herefter frisk mozzarella, på bunden. Skær kartoflerne i tynde skiver som fordeles ovenpå, dernæst pancetta el. bacon .Riv herefter parmesan henover på. Dryp med chiliolie og drys pizzaen med friskkværnet peber, flagesalt samt rosmarin. Bag i en forvarmet oven ved 200 grader i 15-20 min.
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar