torsdag den 24. januar 2013

Lækker kyllinglasagne.

Foto: Sara B. Clausen.
Lavede denne dejlige lasagne her til aften. De havde 800 g. kyllingfars på tilbud i Netto til 40 kr så det rakte til to fade et i medium størrelse og et lille. Den ene portion ryger i fryseren til en travl dag. Den smager skønt og krydret og der er masser af grøntsager i. saucen er en hurtig hvid sauce i en letvægter udgave. Har du travlt kan du evt. bruge en færdig bechamelsauce på 4.%.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser: 6 pers.:

Kødsauce:
800 g. kyllingfars 10%
1 stort løg, hakket
2 fed hvidløg, presset
2 røde finthakkede chilifrugter u. kerner
1/4 selleri i små tern
2 gulerødder, små tern
2 stængler bladselleri- fine skiver
1 brik passato (pureret tomat) ca. 500 ml
2 spsk. tomat konc.
1 spsk. flydende hønsefond
1 knivspids cayennepeber
2 spsk. Italiensk krydderi (urtekram)
1½ tsk. basilikum
1½ tsk. Oregano
½ dl. Milda fløde 7% ( kan udelades- men runder smagen af)
Salt og peber

Let Bechamelsauce:
½ l. minimælk
25 g. fintrevet parmesan
1 tsk. revet muskatnød
1 tsk hvidløgspulver
3 tsk. maizena rørt ud i lidt vand
Salt og peber

250 g. frisk spinat, dampet

Desuden: 1 pakke fuldkorns lasagneplader.
1 pose Revet light mozzarella "Levevis" (netto).

Foto: Sara B. Clausen.


Rens og snit grøntsagerne så de er klar. Svits løget i lidt olivenolie, efter nogle min. tilsættes det hakkede kyllingkød og det brunes godt igennem. Tilsæt herefter den hakkede chili, presset hvidløg samt krydderier. Svits nogle min. Tilsæt knoldselleri, gulerod samt bladselleri lad stege med i 4 min.Tilsæt pasatto, konc. tomat samt flydende hønsefond.Lad simre i 30 min. tilsæt fløden og smag til med salt og peber.

Lav den lette bechamel ved at varme minimælk tilsat muskatnød og revet parmesan, jævn med maizena udrørt i lidt vand og smag til med salt, peber og hvidløgs pulver. lad koge godt igennem så den bliver tyk.

Skyl spinaten og damp den med lidt salt og det vand der hænger ved bladene, blot nogle få min. til det falder lidt sammen. 

Gør et stort ildfast fad klart eller to mindre. Start med et lag tomatsauce, herefter lidt bechamelsauce, revet ost og spinatblade og så lasagneplader. Fortsæt i ca. 3 lag. Slut af med bechamel og revet ost.

bag i ca. 30 min. ved 200 grader. Lad gerne trække et kvarters tid mens du måske laver en salat dertil.

Foto: Sara B. Clausen.

Foto: Sara B. Clausen







2 kommentarer:

  1. Uha, det er da vist det min pakke kyllingefars der ligger i fryseren skal gå til - ser superlækkert ud. Dog er jeg ikke synderligt pastafan, men en gang aubergineplader deri, og jeg er sikker på det er lige mig :D

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne. tak, det vil helt sikkert også smage godt med aubergine.God weekend.
      Kh Sara

      Slet