onsdag den 23. januar 2013

Kabli Chana - Indisk kikærtecurry serveret med chapati.

Foto: Sara B. Clausen
Denne ret har jeg lavet sammen med min søn på hans ugentlige maddag- han har selv fundet frem til opskriften i en svensk kogebog jeg har med Indisk mad. Den er billig, krydret og lækker og smager skønt serveret som vegetarisk ret med hjemmelavede chapati brød og raita til - men kan også bruges som tilbehør til en kød eller fiskeret.


Foto: Sara B. Clausen


Opskrift 4 pers.:

4 dl. kikærter lægges i blød natten over. (eller 2 dåser færdigkogte)
3 spsk. olivenolie
½ tsk. hel spidskommen
1 stort løg, hakket
1-2 friske chillier i strimler u. kerner
2 fed hvidløg, finthakket
½ tsk. gurkemeje
½ tsk. chilipeber
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
2 store tomater. hakket
1 brik passato(purerede tomater) el. hakkede fl. tomater.
½ tsk.salt
Evt. 1-2 tsk. sukker eller honning fungere godt i.f.t. syre fra tomater
2 spsk. citronsaft
1 dl. vand

Nem Raitadressing:
5 spsk. cremefraiche 5% eller yoghurt naturel.
1½ spsk. tørret mynte
1 tsk. citronsaft
lidt salt og peber


Garnering: friskhakket koriander eller persille og 1-2 hakkede grønne chilifrugter u.kerner.


Foto: Sara B. Clausen


Læg kikærterne i blød i rigeligt vand og en tilpas stor skål, da de jo svulmer noget op i min. 6 timer men gerne natten over). Skyl dem efterfølgende. Kog dem i ca. 1 time i ca. 12 dl vand til de er møre.
Hæld dem i et dørslag og lad dem dræne af. Hele denne indledende manøvre kan du evt. gøre på forskud dagen før og så blot lade de kogte kikærter stå på køl indtil de skal bruges. Kan sagtens holde sig nogle dage. Alternativt kan dem på dåse også bruges- men de smager ikke lige så godt(synes jeg).Foto: Sara B. Clausen


Varm olien i en gryde, til det syder når du kommer et spidskommenfrø i.Steg kommenfrøene i nogle min.Tilsæt løg,hvidløg,gurkemeje,rød chilipeber samt stødt koriander og spidskommen. Tilsæt 2 spsk. vand. lad simre et par min.

Kom kikærterne ved samt tomater, pasatto, salt og 1 dl. vand.Kog under omrøring indtil saucen er kogt meget ind.
Kom citronsaften over retten og garner med friskhakket koriander eller alternativt friskhakket persille.Server kikærtecurry på chapati toppet med raita og friske strimler grøn chili u. kerner.

Chapati 12 stk:

4 dl. sigtet grahamsmel ( alternativt 2 dl. hvede og 2 dl. grahamsmel)
1½ dl. vand
½ spsk. salt

Kom mel og salt  i en skål og tilsæt vandet lidt af gangen og arbejd det ind i melet lidt af gangen. ælt det til en blød klistret dej. lad hvile en halv time under et fugtigt klæde.

Ælt dejen og del den i 12 stykker og rul dem flade- ca. 20 cm i diameter. Strø mel på bord og kagerulle hvis dejen klistrer.

Varm en slip let pande ved middel varme. ryst overskydende mel af brødet og steg det på panden i ca. 1 min- til der begynder at komme små pletter på.Vend brødet og steg det på den anden side. Fortsæt med resten.Kom et rent klæde over de nylavede chapati og hold dem lune. Server til kikærte currien og kom det i som fyld.Foto: Sara B. Clausen

Husk at jeg nu også findes på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

2 kommentarer:

 1. Sådan en gammel rotte som jeg har altid kikærter i fryseren, så der kan hurtigt blive middag på en travl dag her. Tak sønnen for opskriften - det ender med, at han skal have sin egen blog inden længe!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja det er smart at have nogen klar i fryseren. Det har jeg også gjort før- men synes alligevel der går noget tid imellem at jeg bruger dem.Har hilst sønnen :-)

   Slet