Foto: Sara B. Clausen |
Foto: Sara B. Clausen |
3½ dl. hvedemel
1 spsk. sukker
1 nip salt
2 tsk. bagepulver
50 g. blødt smør
ca. 1½ dl. mælk
Fyld:
ca. 4 dl. god brombærsyltetøj
150 g. marcipan, skåret i skiver
4 spsk. pinjekerner, groft hakket
1 æg og 1 tsk. vand til pensling.
Tilbehør: Creme fraiche
Smuldr mel smør og bagepulver. Tilsæt sukker salt og derefter mælk lidt af gangen og ælt dejen let sammen. Den behøves ikke at hvile men kan rulles ud med det samme. Smør en tærteform og beklæd med den udrullede dej. Gem lidt dej til at lave strimler til toppen.
Kom skiver af marcipan ovenpå bunden og fordel den lidt ud, så bunden er nogenlunde jævnt dækket. Kom brombærsyltetøj ovenpå. Rul dejen ud og skær strimler af ca. 1½ cm tykkelse og læg ovenpå fyldet på kryds. pensl dejen med sammenpisket æg og en tsk. vand (gør den lidt tyndere og nemmere at styre/fordele). Drys med de hakkede pinjekerner,Bag tærten ca. 25 min ved 175 grader (varmluft) den skal blive gylden men ikke for mørk. Server med en klat creme fraiche.
Foto: Sara B. Clausen |
Uhhh, hvor ser den dog lækker ud!
SvarSlet- Kit
Tak Kit- den er også vellykket :-)
Slet