tirsdag den 22. januar 2013

Brombærtærte med marcipan og pinjekerner.

Foto: Sara B. Clausen
En tidligere stor produktion af brombærsyltetøj resulterede i at jeg i dag brugte noget af det i en nem tærte som smager skønt. Der er marcipan i bunden og pinjekerner på toppen. Har du ikke noget brombærsyltetøj på lager kan du bruge frosne brombær efter devisen 1 kg. bær til 500 g. syltesukker og måske en enkelt vaniljestang som koges med og et lille skvæt citron (men så er den selvfølgelig ikke helt så hurtigt lavet længere). Server med en klat cremefraiche.



Foto: Sara B. Clausen


Hurtig tærtedej:
3½ dl. hvedemel
1 spsk. sukker
1 nip salt
2 tsk. bagepulver
50 g. blødt smør
ca. 1½ dl. mælk

Fyld:
ca. 4 dl. god brombærsyltetøj
150 g. marcipan, skåret i skiver
4 spsk. pinjekerner, groft hakket

1 æg og 1 tsk. vand til pensling.

Tilbehør: Creme fraiche

Smuldr mel smør og bagepulver. Tilsæt sukker salt og derefter mælk lidt af gangen og ælt dejen let sammen. Den behøves ikke at hvile men kan rulles ud med det samme. Smør en tærteform og beklæd med den udrullede dej. Gem lidt dej til at lave strimler til toppen.
Kom skiver af marcipan ovenpå bunden og fordel den lidt ud, så bunden er nogenlunde jævnt dækket. Kom brombærsyltetøj ovenpå. Rul dejen ud og skær strimler af ca. 1½ cm tykkelse og læg ovenpå fyldet på kryds. pensl dejen med sammenpisket æg og en tsk. vand (gør den lidt tyndere og nemmere at styre/fordele). Drys med de hakkede pinjekerner,Bag tærten ca. 25 min ved 175 grader (varmluft) den skal blive gylden men ikke for mørk. Server med en klat creme fraiche.


Foto: Sara B. Clausen
Husk at jeg nu også findes på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

2 kommentarer: