Foto: Sara B. Clausen. |
Denne skønne ret er fra en lille efterhånden gammel kogebog der blev udgivet i forbindelse med FDB´s 100 års jubilæum- "Mad fra fjerne gryder"- jeg har altid hold af mad fra alverdens lande og denne boge er meget inspirerende.
Appelsinmarineret kylling med safranris og svampesauce. 4 pers:
4 stk. kyllingbrystfileter
marinade.
½ dl. appelsinsaft
1 tsk. revet appelsinskal (øko)
1 spsk. akaciehonning
½ dl. rom
15 g. smør
½ tsk salt
Friskkværnet peber
200 g. champignon eller østershatte
2 fed finthakket hvidløg
2-3 dl. hønsebouillon
1 spsk. friskhakket koriander (alternativt persille)
1-2 tsk. majstivelse
1 dl. fløde 13 % eller milda 4 %
Safranris:
1 finthakket løg
1 fed finthakket hvidløg
1 spsk. olivenolie
3 dl. ris (evt. blanding med vilde ris)
1 livspids safrantråde
6 dl. hønsebouillon
Pynt: Appelsinbåde og finthakket koriander eller persille drysses over.
Rens kyllingfileterne og stik dem 2-3 gange med en spids kniv.Læg dem i en plastikpose- rør marinaden sammen og hæld den ved. Luk posen omhyggeligt og lad den marinere i køleskabet i en skål i 2 timer.
Lad kødet dryppe godt af- men gem marinaden. Kødet brunes på begge sider i smør og drysses med salt og peber.. Sæt til side.
svampene renses og skæres i skiver og svitses sammen med hvidløg i nogle minutter. Bouillon, marinade og koriander hældes ved. Kylling lægges i sovsen og simrer ca. 15 min. Tag kyllingen op. Rør majsstivelse ud i fløden og rør den i saucen. Koges kort igennem.
Safranris: Løg og hvidløg svitses i olien uden at tage farve.Ris og safran tilsættes under omrøring. Kogende bouillon hældes ved. Risene simrer under låg i ca. 20 min.
Ved servering pyntes med hakket koriander og appelsinfileter lægges ved.
Foto: Sara B. Clausen. |
Husk at jeg nu også findes på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Ingen kommentarer:
Send en kommentar