Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Opskrift 2 brød.
400 g. hvedemel
300 g. fulkornsspeltmel eller grahamsmel
50 g. gær
3 dl. vand, lunken
2 dl. ymer eller tykmælk
3 dl. fintrevet squash ca. 1 lille.
1 tsk. salt
Opløs gæren i den lunkne vand og rør efterfølgende ymer, squash, speltmel, salt og hvedemel i. Ælt dejen godt sammen evt. 5 min på røremaskine. form dejen til en kugle og lad hæve i ca. 1 time. Slå dejen ned og form til to kugler. lad hvile 5 min Form dem derefter til to brød og læg dem på bageplader m. bagepapir. Lad brødene efterhæve i ca. 30 min. Snit mønster i overfladen ca. 1 cm. dybt- pensles med vand eller tykmælk. Bages ca. 25 min ved 200 grader (ved varmluft 180 grader).
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar