søndag den 27. januar 2013

Ægte Fynsk brunsviger.....

Foto: Sara B. Clausen.
This is "the real deal" - det er en ægte fynsk familieopskrift, som jeg har tiltusket mig og nu deler med jer- der er såmænd ingen ben i at lave det, så jeg forstår ikke hvorfor bagerens aldrig smager særlig godt. Denne var på bordet til fødselsdags fest- slik på toppen er optional - men børnene elsker det jo.
Der bliver en stor bradepande ud af dette så der er nok til mange. Brunsviger smager bedst samme dag den er bagt- men sådan er det jo med gærdeje.


Foto: Sara B. Clausen.

Dej:
50 g. gær
50 g. sukker
75 g. smør eller margarine
3 dl mælk
1 æg
ca. 600 g. mel

Topping:
150 g. smør eller margarine
325 g. brun farin
Ca. 3-4 store skefulde færdigrørt kagecreme.(fra brev er fint nok).

Evt. slik til pynt.

Rør kagecreme(ca. ½ brev) sammen efter anvisning og sæt på køl.

Lun mælken med smør så det smelter. Lad køle til lunken og kom i en skål. Rør gæren ud i mælken. Tilsæt  et æg samt sukker og derefter melet lidt af gangen. Ælt dejen til en blød, blank og smidig bolledej. Lad efterhæve i 1 time.

Rul derefter dejen ud, så den passer med en bradepande (foret med bagepapir) og kom dejen op i bradepanden. Lad efterhæve ca. 30 min. mens du laver toppingen ved at smelte smør og brun farin sammen. Pisk kagecreme heri.

Med fingrene laves der fordybninger i dejen således at toppingen ligger sig i hulningerne. Hæld brun farinmassen over, så den dækker, men ikke kommer for meget ud over kanten. Prik med en gaffel over hele bradepanden. Sæt i ovnene ved 200 grader (varmluft) og bag i 15-20 min.

Lad kagen køle noget ned, inden den evt. pyntes.


Foto: Sara B. Clausen.
Husk at jeg nu også findes på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/1944662806893452 kommentarer:

 1. Mmh, eeelsker brunsviger - den rigtige slags, vel at mærke, og ikke det der vandbakkelsesfis. Nej, snasket, svinsk og gerne druknet i slik B-)

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig- skal der være fest, så lad der være fest :-) Smager skøøønt!

   Slet