Foto: Sara B. Clausen. |
Der bliver en stor bradepande ud af dette så der er nok til mange. Brunsviger smager bedst samme dag den er bagt- men sådan er det jo med gærdeje.
Foto: Sara B. Clausen. |
Dej:
50 g. gær
50 g. sukker
75 g. smør eller margarine
3 dl mælk
1 æg
ca. 600 g. mel
Topping:
150 g. smør eller margarine
325 g. brun farin
Ca. 3-4 store skefulde færdigrørt kagecreme.(fra brev er fint nok).
Evt. slik til pynt.
Rør kagecreme(ca. ½ brev) sammen efter anvisning og sæt på køl.
Lun mælken med smør så det smelter. Lad køle til lunken og kom i en skål. Rør gæren ud i mælken. Tilsæt et æg samt sukker og derefter melet lidt af gangen. Ælt dejen til en blød, blank og smidig bolledej. Lad efterhæve i 1 time.
Rul derefter dejen ud, så den passer med en bradepande (foret med bagepapir) og kom dejen op i bradepanden. Lad efterhæve ca. 30 min. mens du laver toppingen ved at smelte smør og brun farin sammen. Pisk kagecreme heri.
Med fingrene laves der fordybninger i dejen således at toppingen ligger sig i hulningerne. Hæld brun farinmassen over, så den dækker, men ikke kommer for meget ud over kanten. Prik med en gaffel over hele bradepanden. Sæt i ovnene ved 200 grader (varmluft) og bag i 15-20 min.
Lad kagen køle noget ned, inden den evt. pyntes.
Foto: Sara B. Clausen. |
Mmh, eeelsker brunsviger - den rigtige slags, vel at mærke, og ikke det der vandbakkelsesfis. Nej, snasket, svinsk og gerne druknet i slik B-)
SvarSlet- Anne
Nemlig- skal der være fest, så lad der være fest :-) Smager skøøønt!
Slet