tirsdag den 4. december 2012

Mini Bastogne.

Foto: Sara B. Clausen


Disse skønne, sprøde og krydrede småkager fandt jeg inspiration til på Kristinas Køkken - en super dejlig blog!
Jeg kalder dem for mini Bastogne- for det synes jeg de ligner og smager som. Det er slet ikke så tosset for jeg har altid været glad for Bastogne og denne hjemmelavede version er bare rigtig god. Jeg har taget lidt billeder af processen.
jeg var ikke selv helt med på hvordan et "rektangel-hulmønster" så ud - men det kan du se på disse billeder. Jeg fandt en sammen med min Kløverblad kødhakker(manuel) som jeg købte billigt sidste år.

Foto: Sara B. Clausen


Ingredienser: ca. 170 stk.

175 g brun farin 
2 tsk. natron 
1 spsk. stødt ingefær 
1 spsk. kanel 
150 g blødt smør 
Saft og revet skal af ½ usprøjtet citron 
225 g mørk sirup 
500 g mel 

Bland farin, natron, ingefær og kanel og rør smørret i. Tilsæt citronskal og saft sammen med siruppen og rør blandingen ensartet. Tilsæt melet lidt ad gangen, ælt dejen godt igennem og lad den hvile på køl i 2-3 timer. Kom dejen i en kagesprøjte med en plade med et rektangel-hulmønster. Skær dejstængerne 5 cm lange og læg dem på en plade med bagepapir. Bag kagerne ved 175° i 10 min. og lad dem afkøle på en bagerist. 


Sådan ser et "rektangel-hulmønster" ud :

Foto: Sara B. Clausen
Foto: Sara B. Clausen

Foto: Sara B. Clausen

11 kommentarer:

  1. Mange tak,dem skal jeg lave på et tidspunkt. ELSKER bastogne.

    Vh Hanne

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekomme Hanne, tror du vil være vild med dem. Min yngste søn sagde....."jeg synes ikke de smager helt som Købe bastogne, de smager faktisk bedre end dem man køber" :-)

      Slet
    2. De skal da heller ikke smage som dem man køber. De skal smage af kærlighed og mor...

      Jeg har bogført dem og når jeg laver dem, smider jeg et link til din side : D

      VH Hanne

      Slet
    3. Tak, du har ret og mine børn synes jo netop også at de smagte bedre end dem man kan købe. Men min store dreng fortalte faktisk at en kammerat havde været vild med dem og sagt wauw, tænk at man kan lave noget som.smager lige som det man kan købe:-) Tror faktisk det var tænkt som et kompliment. Kh Sara

      Slet
    4. Åh, disse børn.
      Ja det er da helt sikkert ment som en kompliment. Han har jo nok kun fået de købte, så det er det han har at sammenligne det med.

      Det er bare fedt når folk kan lide det mad man laver. Men ok, bastogne er nok lettere end broccoli.

      VH Hanne

      Slet
  2. I "Faktisk" fra i fredags er der en opskrift på honningkagedej og - hus, som, jeg tror, kunne være noget for drengene at gå i kast med!
    Hilsen fra Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak- det må vi lige tjekke. Vi har gang i en honningkagedej som modner og forhåbentlig bliver god inden jul :-)
      Kh Sara

      Slet
  3. De er bare super gode, godt du fandt, den rigtige skive :-)

    SvarSlet
  4. Ser mega lækre ud ;) Har købt ind til dem nu :)
    Ved du om de kan fryses???

    SvarSlet
    Svar
    1. De smager også Så godt- sad den anden dag og kiggede på opskriften igen selv og tænkte at dem gad jeg godt snart lave igen :-) Jeg har ikke prøvet at fryse bagte småkager- men dejen kan man jo normalt godt.
      Kh Sara

      Slet
  5. Nu har jeg lavet dem nogle gange, de er gode.

    SvarSlet