onsdag den 5. december 2012

Fabelagtige Dadel og kokoskonfekt.

Foto: Sara B. Clausen
Denne lækre konfekt er nem at lave og man kan sagtens variere lidt alt efter hvilke nødder og tørret frugt man har i huset. Dadler er gode at bruge og kan både være de friske u.sten som jeg brugte eller de mere almindelige. Desuden kan man udskifte tranebær med abrikoser, tørrede jordbær blåbær, rosiner eller lign. Et par spiseskefulde af siruppen kan istedet være en kaffesirup med smag af fx. hasselnød eller vanilje eller  måske lakridssirup for at give den et lille twist. Det er op til varelager og fantasi.
Dette er en grundopskrift.


Foto: Sara B. Clausen

Ca. 24 stykker:

130 g. dadler uden sten, meget finthakket
200 g. blandede nødder fx. hasselnød og  mandel eller valnød, finthakket
20 g. tranebær, finthakket
70 g. havregryn
30 g. kokosmel
6 store spsk. lys eller mørk sirup 

Desuden kokosmel til at vende/drysse den færdige konfekt med.

Nødder, dadler og tranebær hakkes ret fint. Brug evt. blender eller foodprocessor. Bland det godt sammen med havregryn, kokos og sirup, det skal blive en sammenhængende noget klistret masse. Det kan æltes i hånden eller man kan bruge håndmixer.
Kom bagepapir i en lille form ca. 15x15 cm og kom massen herned. jævn den ud og pres godt sammen. Glat overfladen ud med undersiden af en fugtig ske, så den bliver helt fast og glat. Lad stå på køl i nogle timer eller gerne til næste dag, så den kan sætte sig. Skær massen ud i firkanter som vendes i kokosmel.Opbevar i en boks i køleskabet. Kom mellemlægspapir i mellem hvert lag. Kan holde sig i flere uger- men det får det næppe lov til :-)

Foto: Sara B. Clausen

2 kommentarer:

 1. Uhmmm hvor ser de lækre ud.
  Det må jeg prøve.
  Tak for opskriften

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, de er virkelig gode- jeg kommer snart til at lave en omgang mere :-)

   Slet