torsdag den 15. november 2012

Odins Brød

Foto: Sara B. Clausen
Er et let og lækkert brød som ungerne er vilde med herhjemme. Det er nærmest en mellemting mellem en honningkage og et brød med den karakteristiske "sejhed" over dejen som honning giver. Brødet holder sig frisk længe. En opskrift man vender tilbage til, når man først en gang har lavet det. Jeg fik opskriften af en veninde for mange år siden og det er blevet bagt mange gange siden.

Foto: Sara B. Clausen
Ingredienser:

250 g. akaciehonning
200 g. rørsukker
500 g. mel
2 tsk. kanel
2 tsk. stødt. nelliker
2 tsk. Natron
4 dl. Kærnemælk

Alle de tørre ingredienser blandes sammen. Dernæst tilsættes honning og kærenemælk. Bland med kagekrog i røremaskine eller med æltekroge på piskeris. Hæl dejen i en smurt form og bag nederst i ovenen ved 170 grader i ca. 60 min.

Passer til en gammeldags rugbrødsform med høj kant. Brødet hæver en del. kan holde sig i flere dage.

Foto: Sara

Ingen kommentarer:

Send en kommentar