torsdag den 15. november 2012

Spinat-filotærte med marinerede gulerødder og laks.

Foto: Sara B. Clausen
Denne dejlige tærte er en af de andre opskrifter, som var med i DM i hverdagsmad. Det var søde Amanda Grønning der præsenterede den og jeg synes den er rigtig lækker og lavede den fluks herhjemme også. Det kan nemt konverteres til en vegetarisk version ved at droppe fisken som tilbehør. jeg valgte at tilsætte et bundt foårsløg, en rød chili og et fed hvidløg.Skriver som jeg gjorde.


Ingredienser:
(1 tærte 4 pers.)
  • 300 gram hytteost 4% 
  • 5 æg 
  • 50 g revet parmesan 
  • 1 spsk. tørret oregano 
  • 2 tsk. flaget havsalt 
  • friskkværnet peber 
  • 2 pk filodej ca. 400 g 1 fed hvidløg, knust 
  • 1 rød chili u. kerner finthakket
  • 1 bundt forårsløg, fintskåret.
  • ca. 1/2 dl olie 
  • 1 tsk. røget paprika eller cayennepeber 
  • 1 pose frisk spinat 250 g. 
  • 300 g fersk røget laks i skiver
Tilbehør:
Marinerede gulerødder: 
400 – 500 g gulerødder 
3 spsk. olivenolie 
1 usprøjtet citron 
1 chili 
Eller bare en grøn blandet salat.
Fremgangsmåde
Sådan gør du: 
1. Sæt ovnen på 200°. 
2. Fyld: Rør hytteost, æg, parmesan, tørret oregano samt salt og peber sammen. 
3. Skyl spinaten grundigt, og slyng den fri for vand.skær forårsløg og hak chili u.kerner Rør det i hytteost-blandingen sammen med knust hvidløg, og sæt til side. 
4. Filo: Krøl to stykker bagepapir let sammen, og gør dem våde under vandhanen. Fold bagepapiret ud på køkkenbordet, og læg 2 ark filodej ved siden af hinanden, så de dækker bagepapiret og lapper lidt ind over hinanden. Rør olien med røget paprika eller cayennepeber, og pensl filodejen. Læg 3 stykker filodej – i alt 6 stykker, og pensl mellem hvert stykke. Flyt forsigtigt bagepapiret med filodejen over i en pande, den skal være 26 – 28 cm i diameter og kunne tåle, at kunne komme i ovnen. 
5. Læg hytteost-spinatblandingen på filodejen. Fold den filodej, der hænger ud over kanten, ind over fyldet, så den danner et låg. 
6. For at tærten bliver sprød hele vejen rundt, kan det være en fordel, at stege den lidt på komfuret, inden den sættes i ovnen ved i 20 min., eller til den er sprød og gylden. 
7. Marinerede gulerødder: Skræl og halver gulerødderne, og skær dem derefter i halve eller kvarte på langs. Kog gulerødderne i letsaltet vand, til de er lige akkurat kogte. Afkøl gulerødderne en smule. 
8. Rør olien med finthakket chili uden kerner og 1-2 spsk. finhakket citronskal, og smag til med salt og peber. Vend gulerødderne med marinaden, og anret dem i en skål. 
9. Servering: Server filotærten med marinerede gulerødder og fersk røget laks. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar