onsdag den 14. november 2012

Kødboller i chilisauce med couscous.



Foto: Sara B. Clausen

Så har min store søn Asbjørn på 13 år igen stået for aftensmaden og vi var alle glade for hans ret. Endnu en gang, var det med udgangspunkt i den GoCook app. jeg tidligere har omtalt. Det gør det rigtig nemt for børn at overskue projektet. Jeg giver en hånd med her og der og hjalp lidt med opvasken- men ellers var de hans projekt.

Du kan finde den gode opskrift lige her:

Foto: Sara B. Clausen

Ingredienserne findes frem og stilles klar. GoCook fortæller endda hvornår der skal vaskes hænder m.m.

Foto: Sara B. Clausen


Foto: Sara B. Clausen

Kødbollerne trilles i passende størrelse og steges.

Foto: Sara B. Clausen
Lidt grønt tilbehør dertil: Peberfrugt, Kinaradisse, bladselleri og gulerødder.

Foto: Sara B. Clausen
Kokken præsenterer retten :-)


Foto: Sara B. Clausen


Aftenens tallerken: 

Foto: Sara B. Clausen

4 kommentarer:

  1. Hej, Asbjørn! Jeg er meget imponeret. Du ender med at blive lige så dygtig i køkkenet som din mor! Her en opskrift på kiks:
    175 g grahamsmel eller rugmel
    50 g hvedemel
    1/2 tsk. salt
    1/2 tsk. bagepulver
    50 g hasselnødder
    1 dl sesamfrø
    Nødderne og sesamfrøene blendes til groft mel og blandes med de andre tørre ting.
    100 g smør i små tern smuldres i melblandingen.
    1 dl koldt vand hældes i dejen og den røres jævn. Hold lidt tilbage for en sikkerheds skyld, så dejen ikke bliver for tynd (spørg lige din mor!).
    Mel på bordet og ælt dejen godt. Del den i 2-3 stk. og dejen tyndt ud mellem to stk. bagepapir og prik den med en gaffel. Stik dejen ud med en form eller skær den i firkanter (eller hvad du synes!). Bages på bagepapir i 10-12 minutter til de er lysebrune. Spørg din mor om temperaturen! Afkøl dem på en rist og læg dem i en lufttæt beholder - så bliver de ved med at være sprøde.
    Mange hilsner fra Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak fra Asbjørn og Moren :-) Det lyder som nogle nemme og gode kiks- dem må vi prøve.
      Kærligst Sara

      Slet
  2. Opskriften er fra forrige uges børnesektion "Fakstisk" i Weekendavisen. Kender I nogen, der abonnerer på avisen, kunne det jo være, at Asbjørn måtte få de sektioner, der ud over opskrifter har mange spændende artikler.
    God weekend fra Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak. min mor holder den, så jeg har lige aftalt, at vi kan få det efter hende :-) Tak for tippet og god weekend til dig også!
      Kh Sara

      Slet