onsdag den 7. november 2012

Lasagne med Laks,pesto og tomater- børn i køkkenet:-)

Seneste nummer af "Samvirke" har en god artikel om Børn i køkkenet og også en rigtig fed app. til telefonen "GoCook". Min ældste søn på 13 har downloadet den og taget på sig at lave mad om onsdagen fremadrettet! Han har selv været med til at handle og helt ærligt- jeg er sgu stolt af ham. Med meget begrænset hjælp, har han fremtryllet denne fine ret. Du kan finde opskriften her på dette LINK.
Her lidt billeder af aftenens kok in action.
Kan varmt anbefale at læse artiklen i Samvirke med jeres børn og downloade den yderst pædagogiske app. som skam også er fin til voksne:-)

Foto: Sara
Alt er stillet klar til at gå i gang af den unge kok!

Foto: Sara


Foto: Sara
Løget hakkes med koncentreret mine.Foto: 

Foto: Sara
Mums det ser godt ud ik?

Foto: Sara
Kokken er stolt og har sjældent glædet sig så meget til at spise- det kan jeg godt forstå!


Foto: Sara
Velbekomme!

4 kommentarer:

 1. Ros til jer begge herfra og godt, at du lader ham selv klare paragrafferne - det giver selvtillid at kunne begå sig i et køkken. Det gør også livet lettere, når man kan lave mad og kan genkende gode produkter, den dag man flytter hjemmefra. Mine børn indtog første parket på køkkenbordet fra de var godt to år og er i dag meget dygtige til at bage og lave mad.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elsebeth- er helt enig med dig og jeg vil jo også rigtig gerne give min egen glæde for maden, gode råvarer, sund mad osv. videre til mine egne børn. Og at se hans egen stolthed og glæde ved at frembringe en lækker ret og få anerkendelse for det, er virkelig rørende.
   Kh Sara

   Slet
 2. Ja, og der kommer også sjove situationer af og til. Engang ringede min datter på 13 år på mit arbejde: "Mor, jeg ved godt, at jeg altid skal sikre mig, at vi har det, jeg skal bruge!!! Men for sent har jeg fundet ud af, at vi ikke har noget stødt melis." Jeg kunne fortælle hende, at det havde vi, for det var det samme som sukker. Hun havde fundet en ældre kogebog at bage efter. Det er også en behagelighed den dag, man kan ringe hjem og sige, "Kan du ikke bage en kage til i aften; jeg har lige fået at vide, at vi får gæster til kaffe." Jeg har altid rådet andre til selv at gå ud med affaldsposen og skrælle kartoflerne og så lade børnene overtage det sjove.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig hyggelig og god historie den der- er ret sikker på at min søn er enig med dig i det der med arbejdsfordelingen- han sagde også at i samvirke stod der, at forældrene skulle dække bord og tage opvasken ;-) De skal selvfølgelig have de aktiviteter der fremmer lysten og glæden ved det.

   Slet