lørdag den 10. november 2012

Bolcheis og lakridskys....

Foto: Sara B. Clausen

Har længe haft lyst til at afprøve noget rålakrids jeg fik på en Urtekram krydderiaften- det smager så godt at man stort set har lyst til at spise det med ske :-)
Jeg har derfor besluttet at finalen på Mortens aften skal være "sweet and salty" i form af denne bolcheis med tyrkisk peber og med en sprødt lakridskys on the side.
Opskriften på Bolcheis er med udgangspunkt i Blomsterbergs opskrift derpå. Er så glad for min lille nye Le creuset skål- de fås i mange flotte farver og er aktuelt på intropris til 49.95 i Imerco.

Foto: Sara B. Clausen
Ingredienser 4 pers:

Bolcheis:
½ dl. past. æggeblommer
100 g. sukker
2½ dl. sødmælk
2½ dl. piskefløde
100 g. finthakket tyrkisk peber bolcher.

Lakridskys:
3 bægre past. æggehvider
200 g. flormelis
1 spsk. æbleeddike
1½ tsk. rålakridspulver

Is: Pisk æggeblommer og sukker til en meget tyk æggesnaps. Bring mælk og fløde i kog. tag gryden af varmen og hæld forsigtigt den varme flødemælk op i æggesnapsen mend der piskes. Afkøl legeringen helt i køleskab i mindst 4 timer men endnu bedre til næste dag. Kom bolcherne i 1 fryseposer og bank dem med en flad kagerulle eller lignende.Drej den kolde legerering i ismaskinen og hæld den færsigdrejede is op i en afkølet beholder bland bolcherne godt med isen. Nedfrys i mindst 6 timer men gerne 1-8 dage. Server isen i kugler og med sprøde lakridskys til.

Lakridskys: Pisk først æggehviderne helt stive, dernæst sigtes flomelis  i og eddike og rålakrids tilsættes. Den seje og faste masse komme i en sprøjtepose med stor stjernetylle og kyssene sættes på bagepapir og bages i ca. 1½ time ved 110 grader.

Foto: Sara B. Clausen

Foto: Sara B. Clausen
De færdigbagte lakridskys- sprøde og lækre!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar