torsdag den 22. november 2012

Boller i Karry med grønkål og æbler.

Foto: Sara B. Clausen

Foto: Sara B. Clausen

Aftensmaden i dag var et eksperiment i forhold til at få lidt mere grønt ind i denne ret- men på en børnevenlig måde- og det må siges at det var en succes! Min yngste spiste med stort velbehag grønkål smuglet ind i bollerne- på trods af at det var tydeligt og blot finthakket. han spurgte igen gang til det grønne i kødbollerne ;-) Det er jo ikke den helt gængse version- men det er efter min mening kun en fordel. jeg foretrækker retten noget mere spicy og moderne.

Ingredienser til 4 pers.

Kødboller:
500 g. magert svinekød
1½ dl. minimælk
1 æg
1½ tsk. Salt
Friskkværnet peber
3 spsk. kartoffelmel
1 revet løg
1 fed hvidløg, presset
70 g. hakket frisk grønkål

Sovs.
1 dåse kokosmælk 400 ml. /alternativt cremefine 7 %
ca. 3 dl. af kogevandet fra kødboller.
1 stort æble i tern.
1 bananskalotteløg finthakket.
2 tsk. god karry
Salt og peber
Evt. lidt grøntsagsbouillion (Herbamare)
1 spsk. smør,
3 spsk. maizena rørt ud i lidt vand til jævning.

Tilbehør: basmati ris eller brune ris.


1 liter vand tilsat en boullionterning og lidt salt.

Start med at røre kødet sejt med salt. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør farsen godt. lad stå i ca. 30 min på køl. Bring en gryde med vand og bouillon i kog, skru ned for varmen så det lige knap koger. Form små runde kødboller af farsen med en teske og kom dem i vandet- når de efter ca. 4-5 min kommer op til overfladen fiskes de op med en hulske og kommes i et fad. Hæld en del af kogevandet gennem en si og gem det til sovsen.

Smelt smøret i en gryde og svits karry i et par min. tilsæt løget og svits det i 3 min. Tilsæt æblet og svits yderligere nogle min. Kom kokosmælk og bouillon i. Lad simre lidt og rør så maizena ud i lidt vand og jævn sovsen. Smag til med salt og peber og evt. lidt grøntsags bouillon. kom kødbollerne tilbage i sovsen og varm retten igennem.

Server med ris til.


Foto: Sara B. Clausen


2 kommentarer:

  1. Hej Sara,
    Det ser ud til at være en super måde at lave boller i karry på. Den skal jeg vidst også snart have prøvet af.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, den kan i hver fald stærkt anbefales :-)

      Slet