torsdag den 22. november 2012

Æble- Kanelsnurrer med nøddekrokant.

Foto: Sara B. Clausen
Vi kender vist efterhånden alle de berømte kanelsnurre fra Meyers  bageri. jeg har endnu aldrig smagt "The real deal" - altså dem han sælger - men jeg har tidligere bagt dem efter hans opskrift. Nu havde jeg så lyst til lidt variation og derfor lavede jeg denne version- som jeg er yderst tilfreds med. De er blevet super skønne, luftige og lækre og smager skønt med æbler i og krokantdrysset ovenpå.Dejen skal æltes virkelig længe og hævningen tager også tid men det er vigtigt at overholde, for at resultatet bliver så godt :) Der bliver ca. 28 stk

Foto: Sara B. Clausen
Foto: Sara B. Clausen
Foto: Sara B. Clausen


Ingredienser:
5 dl kold minimælk (alt. sødmælk)
50 g. gær
1 stort æg
1000 g. hvedemel
150 g. sukker
10 g.havsalt
2 tsk. stødt kardemomme

130 g. smør

Fyld.
100 g. blødt smør
125 g.  sukker
2 spsk.stødt  kanel

2 groftrevne æbler.

Krokantrasp:
100 g. hele afskallede haselnødder
50 g. sukker


Til pensling et sammenpisket æg.

Krokantrasp: Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. Afkøl nødderne og afskal dem når de er kølet af, ved at nuldre dem hårdt mellem håndfladerne.
Smelt sukker til en gylden karamel på en høj pande. Vend de afskallede nødder deri. Hæld derefter nøddekrokanten ud på et stykke bagepapir og lad køle helt af. Blend den afkølede nøddekrokant til fint rasp i en foodprocessor.

Kanelsnurre:Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme. Ælt dejen til den er helt glat og smidig og slipper skålens sider. Ca. 20 min. (Røremaskine på medium hastighed). Skær smørret i små terninger og tilsæt det lidt efter lidt mens dejen æltes videre i endnu 20 min. Herefter hviler den i 1½ time med klæde over.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i to lige store klumper. Rul hver af dem ud til til et rektangel der er 40 cm bredt og 50 cm langt.Smør smørret ud på  dejen og strø sukker og kanel over, gnid det ind i smørret med hænderne, så det er jævnt fordelt. Kom revet æble ovenpå.

Fold en trediedel af dejen ind mod midten og fold den anden del over så der nu er tre lag. Rul dejen lidt forsigtigt ud så remoncen ikke presses ud. den skal være 30 cm bred og 50 til 60 cm lang. Skær den herefter ud i 14 strimler som "snurres" rundt ved at vride den modsat fra hver ende. Sno dejstrimlen to gange rundt om den anden hånds pege og langefinger. Træk snippen ind i bollen og "lås den". Sæt kanelsnurren på en plade med bagepapir  med snoningerne opad.  Lad efterhæve til dobbelt størrelse. ca. 2 timer. pensles med æg og drysses med nøddekrokant.

Bag i ovnen ved 200 grader i 12 - 14 min.

du kan se i linket her, hvordan man snor bollen, det er næsten lettere end at læse sig til det :-) :

http://www.youtube.com/watch?v=kfukCv9F368


Foto: Sara B. Clausen
Foto: Sara B. Clausen

2 kommentarer:

 1. Hvor ser de gode ud - kan næsten helt fornemme duften af æble og kanel!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne, de er altså også bare rigtig gode! God weekend!
   Kh Sara

   Slet