søndag den 25. november 2012

Små tundeller med nudelsalat.

Foto: Sara B. Clausen
Jeg har tidligere lavet Tunfrikadeller i forskellige versioner og synes det er en rigtig lækker og nem måde at tilberede et godt måltid, ud af noget, som man næsten altid har i huset. Denne opskrift er med udgangspunkt i den opskrift, som Malou fra Klidmoster.dk deltog i DM i hverdagsmad med. Den er lækker og nem at lave. Jeg har lavet lidt småændringer og skriver her som jeg har gjort.

Foto: Sara B. Clausen


Ingredienser 4 pers:

2 dåse tun, olie/vand 
2 æg 
1 fed presset hvidløg 
60 g revet gulerod 
8 spsk. havregryn 
1 dusk bredbladet persille
2 tsk. Hakket koriander (glas)
1 rød chili u. kerner, finthakket
4 dråber tabasco 
½  tsk. salt 
friskkværnet peber 

Sosikkeolie til stegning.

Nudelsalat:
1 pakke Fuldkorns æggenudler
1 bundt hakkede forårsløg 
1 rød chili 
1 stor rød snackpeber i fine tern

Dressing: 
3 spsk. sesamolie 
1½ spsk. Limesaft
2 spsk. honning 
3 tsk. Ketjap manis
1 spsk. fishsauce

Tilbehør: 
Sesamfrø 
Sød chilisauce
Limebåde 

Fremgangsmåde
Kog nudler efter anvisning på pakken. Overhæld dem med kogt vand og dryp med lidt sesamolie. Vend rundt og sæt til side,
Åbn tundåserne og pres lidt af væden fra. Kom tunen i en skål, og mos den med en gaffel. Tilsæt æg, presset hvidløg, revet gulerod, havregryn, koriander, persille og tabasco samt salt og friskkværnet peber. 
Rør farsen godt sammen, til den bliver ensartet og sæt den på køl i ca. 30 min. 

Form farsen til små deller på størrelse med valnødder, og steg dem i olie i 3-5 min. på hver side, til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. 

Hak forårsløg, peberfrugt og chili fint, og vend med dressingen. Hæld den over nudlerne og vend rundt. Ved servering: Drys med sesamfrø og evt. frisk persille. 



Foto: Sara B. Clausen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar