fredag den 19. oktober 2012

Saras chokoladekage med valnødder og chokolademousse.

Foto: Sara
En syndig lille weekendkage som dog ikke er helt så syndig som den kunne være- jeg besluttede mig nemlig for at driste mig ud i en mere let mousse til kagen, det vil sige at jeg brugte minimælk istedet for sødmælk og Cremefine piskefløde istedet for almindelig piskefløde og så ventede jeg ellers spændt for at se om det kunne bære det. Resultatet?? Efter min og de der smagte dens mening så manglede der intet i.f.t denne kage og selvom den er i "light version", så er der jo også stadig en del kalorier i sådan en fætter. Men det er også OK en gang i mellem!

Foto: Sara

Kagen:
100 g. smeltet smør
100 g. grofthakkede Valnødder
2 hele æg
2½ dl. sukker
5 store spsk. kakao
2 dl. hvedemel
1 dl. kogende vand
1 tsk. vaniljekorn(urtekram)
1 knivspids fint salt

Chokolademousse:
100 g. hakket mørk chokolade
2 æggeblommer
1 dl. minimælk
25 g. sukker
korn af en ½ vaniljestang
2 dl. cremefine 19%

Foto: Sara

Choklademousse. Kom mælken i en lille gryde.Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og rør dem ud i mælken,tilsæt også stængerne. Kog op under omrøring og sluk når det knap når kogepunktet. Tag gryden af blusset.

Pisk imens æggeblommer og sukker godt sammen, hæld den varme mælk i under konstant piskning. Hælde æggeblandingen tilbage i gryden og varm den op. Den bliver en lille smule tykkere undervejs.
Tag gryden af blusset før det når kogepunktet.

Hak chokoladen og kom den i en skål. Hæld den lune æggeblanding over chokoladen og rør til chokoladen er opløst og bliver blank i det. Lad køle til knap stuetemperatur.

Pisk fløden let, så den danner små toppe men ikke for stift da det vil få chokolademoussen til at skille senere. Kom moussen på en sprøjtepose med stor tylle. Luk forinden enden af med et stykke film som du snører om studsen, så det ikke løber ud. Lad hvile i køleskabet i mindst 4 timer og endnu bedre til næste dag.

Kagen:  Start med at smelte smøret og lad det køle lidt af. Hak valnødder groft. Rør æg og sukker sammen i en skål. Bland mel, kakao, vaniljesukker og salt og sigt det i æggemassen under omrøring.Tilsæt smeltet smør i en tynd stråle under omrøring. tilsæt en dl. kogende vand. Vend til sidst valnødder i. Smør en springform klip evt. et stykker bagepapir til så det passer med bunden. Fyld dejen i den klargjorte form og bag den i ca. 25-30 min ved 175 grader (varmluft).
Lad kagen køle helt af.

Inden servering, sprøjtes den nu faste chokolademousse i fine toppe ovenpå kagen. Smage skønt til en kop kaffe og som dessertkage vil det være lækkert med lidt friske bær til.

Foto:Sara

Ingen kommentarer:

Send en kommentar