søndag den 21. oktober 2012

Kalvefarsruller med ostefyld - serveret med paprikasauce og garniture.

Foto: Sara
Fik lyst til at afprøve disse lidt anderledes ruller som har en midte af smeltet cheddarost når de skæres igennem. Det smagte rigtig godt og af de æggehvider der bliver til overs fra farsen, kan du jo passende lave  de her nøddemarengs- så har du også lidt til at ledsage en isdessert eller lignende og får brugt det hele.

Foto: SaraFoto: Sara

Opskrift 4 personer:

Kødruller:
400. g. kalvefars
125 g. cheddar ost skåret i stænger.
1 tsk salt
1 knivspids cayennepeber 
1 fed hvidløg
2 æggeblommer
salt og peber
2 dl. madlavningsfløde 8%
smør eller olie til stegning


Paprikasauce:
2 lange skalotteløg
2 tsk. Paprika
2 dl. kalvefond
300 g. champignon i skiver
1½ dl. madlavningsfløde 8%
2 tsk, maizena rørt ud med vand til jævning
Salt og peber

Tilbehør: Kartofler fx. kogte eller halve ovnbagte og andre grøntsager.

Kødruller: Bland alle ingredienser til farsen og lad den hvile i ca.30 min. i køleskab. Del den efterfølgende i 8 dele. Del ligeledes cheddar osten i 8 stænger. Gør hænderne fugtige og placer den første farsklump i hånden og klap den ligesom flad og bred. Det går nemt med våde hænder. placer et stykke cheddar ost i midten og form farsen omkring den, så den lukkes inde i midten. Fortsæt sådan med alle 8.
Kom olie eller smør på en pande og steg herefter kalverullerne ca. 4 af gangen i 7-10 min til de er gennemstegte og brune. Hold dem varme.

Sauce: Hak skalotteløg og skær champignon i skiver. Svits skalotteløg i lidt smør og når de er klare svitses champignon med. tilsæt herefter paprika og lad den svitse med et øjeblik, inden kalvefonden tilsættes. Lad saucen simre 7 min. Tilsæt madlavnings fløden og smag til med salt og peber. Rør jævningen i og rør saucen godt igennem til den er tyknet.

Server med det ønskede tilbehør.

Foto: Sara
Foto:Sara

Foto: Sara

Ingen kommentarer:

Send en kommentar