torsdag den 27. september 2012

Saras Efterårsfad med oksekød og sprødt kartoffellåg.

Foto: Sara

Denne skønne ret indholder masser af dejlige grøntager, næsten mere end kød og kunne i virkeligheden snildt laves vegetarisk også, så skal der blot bruges 2 auberginer i stedet for en og lidt flere champignon. Jeg elsker simreretter som sprede duft og forventningsfuldhed i hjemmet gennem timer. Samtidig er det dejligt nemt med noget der kan forberedes lidt og så blot sættes i ovnen når det er.


Foto: Sara


Foto: Sara
Opskrift 4-6 pers.

1 Aubergine
2 pastinakker
1 Persillerod
6 store champignon
1 stort løg
6 tomater
3 stilke frisk rosmarin
1 rød frisk chili u. kerner
3 fed hvidløg
4 skiver bacon
500 g. hakket oksekød
3 spsk. tomatkoncentrat
1½ dl vand
1 tsk. stødt Spidskommen
1 tsk. Stødt koriander
1 knivspids cayennepeber
1½ tsk. Salt
Friskkværnet Peber


Ca. 10 store kartofler i tynde skiver (et lag i midten og resten til toppen)


Desuden:
Smør eller olie
evt. lidt rasp til formenFoto: Sara


Klargør alle ingredienser, om du vil have det i fine tern eller mere grove stykker er helt op til smagsløgene, herhjemme bliver det fine tern, så er det lettere at få grøntsagerne i børnene.
Skær bacon i tern og svits den i lidt smør eller olie i en tykbundet gryde.Efter 3 min. tilsættes det hakkede oksekød og svitses med til det er brunet. Herefter tilsættes alle grøntsagerne( men IKKE kartoflerne!) samt krydderier, lad stege med 5 min og tilsæt så vand og tomatkoncentrat. Lad retten simre på svagt blus i 1½ time eller længere.

Smør et fad og drys det evt. med lidt rasp. Fordel halvdelen af saucen i fadet. Læg herefter kartoffel skiver i et lag og resten af saucen over. Dernæst ligges de resterende kartofler tæt taglagt over retten. Pensl kartoffelskiverne med med lidt olie eller smeltet smør og drys med salt og peber.

Giv retten ca. 50 min. ved 200 grader eller indtil kartoflerne er blevet gennemstegte og gyldne.

Server med en grøn salat.


Foto: SaraFoto: Sara2 kommentarer:

 1. Uhm hvor ser det lækkert ud!
  Og sundt er det jo også vis man tager 3-7% oksekød i :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det smager altså også bare virkelig skønt og ja også sundt. jeg tror mit kød hed 4-9%. plejer også altid at købe magert. Min yngste elskede det, på trods af, at der var både finthakket champignon, aubergine, pastinak og persillerod i, som han ikke tror han kan lide ;-)

   Kh Sara

   Slet