søndag den 30. september 2012

Rieska- Finske runde fuldkornsbrød.

Foto: Sara

Foto: Sara


Disse brød har jeg lavet med udgangspunkt i en opskrift fundet i forrige nummer af Samvirke(tema:Nordiske brød). De er både smukke og lækre og virkelig gode til en sandwich i madpakken. De er lette at lave og har dejlig smag og konsistens.

Foto: Sara

4 Rieska brød:

½ liter minimælk
50 g. gær
1 tsk. salt
1 tsk. honning
300 g. Evolo fuldkornsmel af rug
ca. 280 g. hvedemel

Lun mælken og opløs gæren heri. tilsæt salt og honning og begge typer mel. Rør og ælt dejen grundigt. Lad hæve under fugtigt klæde i Ca.1 time til dobbelt størrelse. Slå dejen ned og ælt den godt igennem.Del efterfølgende dejen i 4 klumper som hver rulles ud i runde cirkler på Ca.18 cm i diameter.
Brug et lille glas til at stikke et hul i midten.
Prik med en gaffel hele vejen rundt og pensl med mælk. Bag brødene i en varm ovn på 200 grader (varmluft). 

Tip. Bag også de små huller du har stukket ud, de smager skønt som en lille hapser.

Foto: Sara

Ingen kommentarer:

Send en kommentar