onsdag den 26. september 2012

Kokostoppe med chokoladedyp

Foto: Sara
Egentlig var det meningen, at disse små toppe skulle have haft en sok af mørk chokolade men ved en fejl havde jeg altså fået købt lys, så undtagelvsis blev det sådan - mørk eller lys - it is gooooood :-)

20-25 toppe:

250 g. kokosmel
4 æggehvider
180 g. sukker
1 tsk. vaniljesukker
150 g. mørk eller lys chokoladeFoto: Sara

Pisk æggehvider og sukker helt stift. vend derefter kokosmel og vaniljesukker i med lette bevægelser indtil massen er ensartet.

Sæt massen på som små toppe på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn på 175 grader i Ca.15-20 min. Det er vigtigt at holde øje med dem så de ikke får for meget udenpå. De skal være gyldne udenpå men bløde og lækre indeni.

Lad dem køle helt af på en rist og dyp dem så i den smeltede chokolade. Lad dem evt. stå koldt så stivner chokoladen hurtigere.


Foto: Sara

2 kommentarer:

 1. Hvordan er konsistensen?

  Jeg lavede nemlig kokostoppe sidste jul på en opskrift med kondenseret mælk, og det var ikke lige det jeg havde håbet på. Jeg vil nemlig gerne have dem bløde og saftige, men mine blev faktisk en lidt småtør fornøjelse, på trods af jeg prøvede flere forskellige blandingsforhold.


  Kh Charite

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa, jeg synes de smager rigtig godt- men de er måske lige knap så saftige som jeg også synes de skal være. Tror snart jeg vil lave et nyt forsøg på gammeldags kokosmakroner med hele æg og lidt smør i :-) Så skal jeg lade dig vide om det er mere derhen af.

   Slet