Foto: Sara |
Foto: Sara |
Ingredienser 1 brød:
25 g. gær
2 dl. lunken vand
300 g. hvedemel
150 g. speltmel
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 tsk. olie
Sammenpisket æg til pensling.
Sigt mel samt salt ned i en skål og lav en fordybning i midten. smuldr gæren ned i hullet og hæld vandet over. Rør rundt indtil gæren er opløst.Tilsæt olie og begynd ar arbejde melet ind i gærblaningen i midten. fortsæt til dejen slipper skålen. Tag dejen ud på bordet og ælt i ca. 1o min.
Kom dejen i en skål og dæk med olieret film.
Foto: Sara |
Foto: Sara |
Saml tommelfinger, ringe og langefinger så de nærmest danner en kegle, stik disse fingre hele vejen igennem de to kugler, for at skabe en god vedhæftning.
Anbring brødet på en bageplade med bagepapir og dæk det med olieret film samt sæt gerne en stor skål over så dejen ikke får træk. Lad hæve i ca. 40 min. Tænd imens ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
Fjern skålen, pensl brødet med æg og klip med en saks små snit rundt om både top og bund, med ca. 5 cm. mellemrum. Så kan brødet bedre udvidesig i ovnen.
Bag brødet nederst i ovenen i ca. 35 min. det skal blive gyldent og lyde hult når du banker i bunden. Lad køle på bagerist.
Foto: Sara |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar