onsdag den 26. september 2012

Cottage Loaf (Hyttebrød)

Foto: Sara
Mit første forsøg med et Cottage loaf er umiddelbart en succes, udover smag og konsistens, er et vigtigt succeskriterie nemlig at "hatten" forbliver på brødet. Er man ikke omhyggelig nok i sin procedure, ser man gerne at hatten sejler af under bagning(men skulle det ske smager brødet jo stadig godt selvfølgelig). Min "hat" sidder dog en kende på skrå, det er åbenbart svært at undgå- men jeg synes det ser festligt ud :-)

Foto: Sara

Ingredienser 1 brød:

25 g. gær
2 dl. lunken vand
300 g. hvedemel
150 g. speltmel
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 tsk. olie
Sammenpisket æg til pensling.

Sigt mel samt salt ned i en skål og lav en fordybning i midten. smuldr gæren ned i hullet og hæld vandet over. Rør rundt indtil gæren er opløst.Tilsæt olie og begynd ar arbejde melet ind i gærblaningen i midten. fortsæt til dejen slipper skålen. Tag dejen ud på bordet og ælt i ca. 1o min.
Kom dejen i en skål og dæk med olieret film.


Foto: Sara
Lad hæve lunt i ca 1½ time. Herefter vendes dejen ud på et meldrysset bord og deles i to boller en der er 2/3 dele af dejen og en der er 1/3 del. Form dejen til to kugler. Tryk den største kugle lidt flad og  klap bunden af den lille kugle flad. Fugt bunden af den lille kugle med vand på en pensel og forsøg at sætte den præcist centreret ovenpå den store kugle.


Foto: Sara


Saml tommelfinger, ringe og langefinger så de nærmest danner en kegle, stik disse fingre hele vejen igennem de to kugler, for at skabe en god vedhæftning.
Anbring brødet på en bageplade med bagepapir og dæk det med olieret film samt sæt gerne en stor skål over så dejen ikke får træk. Lad hæve i ca. 40 min. Tænd imens ovnen på 200 grader (ikke varmluft).

Fjern skålen, pensl brødet med æg og klip med en saks små snit rundt om både top og bund, med ca. 5 cm. mellemrum. Så kan brødet bedre udvidesig i ovnen.

Bag brødet nederst i ovenen i ca. 35 min. det skal blive gyldent og lyde hult når du banker i bunden. Lad køle på bagerist.


Foto: Sara

Ingen kommentarer:

Send en kommentar