mandag den 17. september 2012

Krydrede kødboller på spyd med varm pastasalat.

Foto: Sara

Endnu en opskrift fra "Mad og Bolig" Nr.7. Let og dejlig ret som også ser fin ud ved servering. En rigtig familievenlig ret med masser af god smag og grøntsager.

Foto: Sara
Opskrift 4 personer:

Kødboller:
500 g hakket oksekød
1 tsk. spidskommen
2 fed hvidløg
2 tsk sambal olek
2 æg
½ dl. Vand
Salt og friskkværnet peber
8-12 grillspyd af træ
Olie til stegning

Varm pastasalat:
4oo. g frisk spaghetti 
1 løg
½-1 porre
1 fenikkel
1 lille broccoli
200 g. frisk spinat
1 spsk. rapsolie
2 tsk. Sesamolie
1 tsk. revet Ingefær
salt og friskkværnet peber

Til servering: Ristede sesamfrø og sød chilisauce

Rør kødet med spidskommen, presset hvidløg, sambal olek, æg og vand og krydr godt med salt og peber. Form farsen til aflange kødboller rundet om spyddene og steg dem i olie på en pande, ved middel varme, til de er gennemstegte. 

Kog spaghettien efter anvisning på pakken. Hæld i en sigte, skyl med koldt vans og lad dryppe af. Pil løget og skær i skiver. Rens porren og skær i tynde ringe.Rens fennikel og skær den fint. sær broccoli i små buketter. Skyl og tør spinaten.
Opvarm en wok eller dyb pande med rapsolie og sesam olie. Steg løg, porrer og fennikel ganske kort.Tilsæt Broccoli og steg med nogle minutter.Bland spinat sammen med den kogte spaghetti og friskrevet ingefær. Læg det hele på panden og varm det godt igennem.Smag til med salt og peber. Ved servering drysses retten med ristede sesamfrø,

Foto: Sara

2 kommentarer:

  1. Det ser godt ud, men hvor meget kød skal man bruge?

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Trine, hvor er det godt med vågne læsere, der kan gøre en opmærksom på de forglemmelser der desværre ind i mellem forekommer :-) Har rettet og 500 g. er svaret..Kh Sara

      Slet