torsdag den 13. september 2012

Indisk Karry med butternut squash og kylling.

Foto: Sara
Åhhhh, denne her ret smager simpelthen bare helt vidunderligt!! Jeg har ikke prøvet at bruge Butternut squash førhen- men det kan jeg da godt se nu, er en stor fejl. Den er virkelig lækker. Bløde, sødmefulde mundfulde som er faste men alligevel smelter i munden som smør. MUMS.  En ret med god smag uden at være for stærk. jeg har fundet opskriften i "Alt for damerne" og det blir ikke sidste gang den laves herhjemme!

Foto: Sara

Foto: Sara


Opskrift 4 personer:

4 kyllingebryster U. skind/ben
3 spsk neutral olie
1 stykke ingefær 3 cm.
1 fed hvidløg
2 rød chili u. kerner
1 stort løg
½ dl vand
1 butternut squash
1 spsk karrypulver
1 tsk gurkemeje
1 dåse kokosmælk
1 spsk sukker
1 tsk salt
2 spsk korianderfrø


Evt.1 mango og frisk Koriander eller bredbladet persille til Garnering.

 
1. Skær kyllingen i tykke skiver, og brun dem i 2 spsk af olien. Brug en blender til at lave en Pasta af ingefær, hvidløg, chili  løg og vand. Skræl squashen, og skær den i tern.
2. Tag den brunede Kylling op af gryden og læg til side. Kom karry og gurkemeje i den varme olie og rist det af i 30 sekunder. Tilsæt løg-pastaen, og steg det i 2 minutter. Tilsæt squash tern, kokosmælk, sukker og salt, og kom kyllingen tilbage i gryden.
3. Lad karryen simre uden låg i 15-20 minutter til Kyllingen er gennemstegt, men uden den bliver tør. Hvis sovsen bliver for tynd, kan du evt. jævne den med lidt maizena.
4. Varm den resterende olie op i en anden pande og tilsæt korianderfrø. Rist dem i olien i 1 min og hæld over den færdige karry.


Server med Ris og evt. frisk koriander/ persille drys og mango skåret i skiver.

Foto: Sara

7 kommentarer:

 1. Ser ud til at være en lækker suppe og en spændende squash

  SvarSlet
  Svar
  1. Top lækker er den- men ikke en suppe ;-)

   Slet
  2. Selvom navnet antyder at det er en squash, er det ikke squash men et græskar ;) Hokaido vil også kunne anvendes hvis man vil have lidt fastere konsistens i frugtkødet samt lidt friskere farve.

   Slet
  3. Same same but different ;-) Selvfølgelig kan man også erstatte med hokkaido- men jeg synes rigtig godt om butternut "squashen" - både i udseende farve, smag og konsistens.
   Kh Sara

   Slet
 2. Hvor ser det dog indbydende ud. Hvad er det for en orange frugt? Er det den butternut squash ? Den ser nemlig ret lækker ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er den butternut squash og retten er super lækker.

   Slet