torsdag den 13. september 2012

Lækkert & Groft Kærnemælksbrød

Foto: Sara
Smukke og virkelig lækre runde brød, som vil vække glæde på morgenbordet eller til maden!

Foto: Sara


Foto: Sara


          

Til 2 brød:

500 g. Hvedemel
200 g. Fuldkornshvedemel
3½ dl. kogende vand
3 dl.kærnemælk
50 g. gær

1 spsk. flydende honning
1 tsk. salt
2 spsk. Valnøddeolie


Drys: Birkes/Solsikkekerner

Rør fuldkornshvedemel og kogende vand sammen, og lad det stå i ca. 30 min. Opløs gæren i lidt mindre end lunken kærnemælk.
Tilsæt det skolede mel og øvrige ingredienser, og ælt dejen til den er glat og smidig.
Lad dejen hæve lunt ca. 1 time. Ælt dejen let igennem, og form den til to runde brød. 
Lad dem efterhæve på bageplader m. bagepapir ca. 40 min.(dobbelt størrelse). Rids dem med en skarp kniv. Pensl dem med mælk eller vand og drys med  birkes/solsikkekerner.
Bages ca. 40 min. ved  180° C, varmluft.

Foto: Sara
Foto: Sara

Ingen kommentarer:

Send en kommentar