torsdag den 2. august 2012

Svinekebab? - om at udnytte rester.

Foto: Sara
Kan man mon overhovedet det? På en eller anden måde virker det forkert, for man ville jo aldrig få kebab lavet af svinekød i et muslimsk land. Men når det kommer til anvendelse af rester og at udnyttelse af det man har i sit forråd- er intet vel helligt. I hver fald for den der ikke er underlagt restriktioner af den slags. Så hvorfor ikke? Stegen fra i går kom i andre klæder og udgjorde i selskab med salat og andet grønt, lidt tyrkiske fladbrød og en omgang humus et herligt aftensmåltid.

Foto: Sara

En dejlig Humus jeg har dog snydt og brugt dåsekikærter da jeg ikke havde været forudseende nok til at sætte kikærter i blød i går.

Foto: Sara
Foto: Sara

Lidt frisk snittede grøntsager,dild - ja, hvad du nu kan lide :-)

Foto: Sara
Lidt fladbrød fra den den tyrkiske butik ( men ellers kan tortillas jo godt bruges)- så er måltidet hjemme.

Kebab:
Skær din steg rest( det kan være okse, lam, kalv eller som her svinekød) i tynde skiver og vend med rigeligt kebabkrydderi, lidt salt og olivenolie og lad det gerne marinere i nogle timer. Min fik også et ekstra skud chili som jeg har hjembragt fra et tyrkisk marked fra nogle uger siden.

Humus:
1 dåse kikærter
saften af ½ citron
4 spsk. græsk youghurt 2 %
1 fed hvidløg
1½ tsk spidskommen
½ tsk chili
Salt og peber

Det hele blendes sammen og smages til med salt og peber.

Server med frisksnittede grønsager efter smag evt. lidt dild og fladbrød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar