tirsdag den 21. august 2012

Fuldkornspizza m. kylling, pesto og peberfrugt m.m.

Foto: Sara
Her til aften har vi spist denne skønne  fuldkornspizza med dejligt fyld - kan klart anbefales! Jeg laver altid en stor portion så der også er til madpakker dagen efter. Serveres med en god salat til.


Fyldet er klart til pizzaenFoto: Sara
Forslag til fyld:
( 2 store eller flere små)
 
2 stegte kyllingebrystfilleter skåret i mindre strimler
1 rød Peberfrugt, fine strimler
1 orange peberfrugt, fine strimler
5 champignon i skiver
1 løg i tynde skiver
1 glas god grøn pesto
2 friske mozzarella oste, i mindre stykker
Frisk Basilikum

Når du har lavet tomatsauce og pizzadej efter nedenstående anvisninger, ruller du dejen ud i pasende størrelse. To store eller flere små. Kom tomatsauce på bundet, dernæst mozzarella og dryp pesto rundt ovenpå. Fordel kylling, peberfrugt, løg og champignon ovenpå. Bag i forvarmet ovn 250 grader i ca. 15-20 min. til den er let gylden og bunden sprød. Fordel lidt friske basilikumblade eller rucola ovenpå inden servering,
 
Dej: 
14 g. tørgær (ca. 1½ pose)
1 spsk. rørsukker
4spsk. Olivenolie
6½ dl håndvarm vand
600 g. proteinrigt hvedemel 
400 g. fuldkornshvedemel
1 strøget tsk. fint havsalt
Rør gær sukker og olivenolie ud i vandet. Lad blandingen stå et øjeblik (det begynder at skumme lidt) Kom mel og salt i en stor skål og lav en fordybning i midten. Hæld gærblandingen ned i fordybning og arbejd med en gaffel melet ind i  væsken lidt af gangen. Start i midten og arbejd dig udefter i cirkelbevægelser. Når det ikke går længere med gaflen, så ælt dejen det sidste med hænderne. Det er kun ganske lidt der er nødvendigt og du får næsten ikke dej på fingrene. Ælt til dejen er elastisk og blød. drys dejen med mel og læg den i en stor skål med viskestykke over. Lad hæve ca. en time eller til dobbelt størrelse.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og slå den ned. Nu kan den enten bruges med det samme eller den kan stilles på køl indtil brug.
 
Tomatsauce:
(opskriften giver ca. 5 dl.)
Olivenolie
4 fed hvidløg i tynde skiver
1 tsk. sukker
3 dåser hele flåede tomater.
1 håndfuld friske Basilikumblade
havsalt og friskkværnet peber
Opvarm en gryde og hæld et godt skvæt olivenolie i. Svits hvidløget deri, så snart de begynder at tage farve tilsættes tomaterne og Basilikumblade rives groft ned i saucen. Smag til med sukker salt og peber.Mos tomaterne ud med grydeskeen. Så snart tomatsaucen kommer i kog, tages den af varmen og hældes gennem en sigte. Det er vigtigt at arbejde massen omhyggeligt igennem og skrabe den tykke tomatrest af undersiden af sigten. Hæld saucen tilbage i gryden og lad den reducere til ønsket konsistens.Så er saucen klar til brug og kan egentlig holde sig op til 6 dage i køleskabet.
 
Foto: Sara
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar