søndag den 26. august 2012

Fødselsdag med kage og boller

I dag har vil holdt fødselsdag og fejret en sød pige, med denne nøddekage med baileyskum og friske bær. Det smager altså virkelig skønt og så er den forresten glutenfri.

Foto: Sara


Det er en kage jeg førhen har lavet noget i stil med, men så har jeg bygget lidt videre på den. Det fungerede rigtig godt. De friske bær kan nemt varieres alt efter sæson, udbud og smag.(opskrift neders på siden)


Foto: sara



Foto: Sara


Lækre og luftige bolle skal der til og der var der ikke den store variation- denne opskrift fungerer altid super og som man siger "If it ain't broke, don't fix it ".


Foto: Sara
Foto: Sara
Opskrift på nøddekage med Baileyskum og friske bær:

Kagen:
300 g. Valnødder eller pecannødder
6 æggehvider
250 g. Flormelis (evt. lidt mindre)
lidt smør til formen.
150 g. smeltet mørk chokolade
2 tsk. smør ( gør at chokoladen ikke er for hård når man skærer i kagen.)
Baileykum:
2½ dl. fløde
2 spsk. Bailey
1 tsk. vaniljesukker
Friske bær:
Fx. blåbær, jordbær, hindbær, brombær eller ribs alt efter smag og udbud- gerne tre forskellige slags.

Hak nødderne groft, gøres lettest i en blender men pas på det ikke bliver for fint! pisk æggehviderne helt stive og vend den sigtede flormelis og nødderne forsigtigt i æggehviderne med en dejskraber. Hæld blandingen i en smurt springform, kom evt bagepapir i bunden. Bag den den i ca. 50 min ved 160 grader(varmluft). Den skal ikke give efter ved let tryk på toppen. Lad den køle af.
Smelt chokoladen i en smelter eller over vandbad. Tilsæt smør og pensl kagen med chokoladen. Sæt evt. i køleskab så den stivner hurtigere.
Pisk flødeskum, Bailey og vanilje helt stift og fordel det i et pænt lag ovenpå kagen.

Pynt med de friske bær og server:-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar