søndag den 19. august 2012

Asiatiske kødboller med spicy sauce, serveret med nudler med kål.

Foto: Sara
Her til aften har vi spist en dejlig asiatisk ret. Kødbollerne smager rigtig skønt og saucen dertil er super lækker. Mine børn er ikke de store kålspisere, men når det er i Wokmad og blandet med nudler og andet godt, så opdager de det slet ikke og spiser det glædeligt.

Foto: Sara

Foto: Sara
 Asiatiske Kødboller:

1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
50 g. jordnøddekerner, usaltet
3 spsk. olie
1 spsk. fishsauce
2 spsk. soya
Salt og Peber
En knivspids cayennepeber
1 tsk. stødt koriander
500 g. hakket Kalv/flæsk 
40 g. muscovadosukker 
3-4 spsk. vand
1 spsk. Maizena

Spicy sauce:

1/4 dl grøntsagsbouillon
1 tsk. sambal Olek
1 spsk. Tomatkoncentrat
1 spsk. Ketchup
Salt og Peber
Lidt muscovadosukker
1 spsk. Maizena
3 spsk. vand

Nudler med kål: 

250 g. æggenudler
3 gulerødder, i små stave
½ spidskål, skåret meget tyndt u. stok og grove blade.
1 bundt forårsløg
2 spsk sesamolie
1½ spsk. lys soya

Tilbehør: Ristede sesamfrø
 

Pil løg og hvidløg og skær i fine tern. Hak jordnødderne groft. Varm 1 spsk. olie på panden og steg løg og hvidløg i 4 min. tilsæt de hakkede jordnødder og lad dem stege med i 2 min. Tilsæt fishsauce, 2 spsk. soya, og 3 spsk. vand. Krydr med salt, peber og koriander samt cayennepeber. Tilsæt muscovadosukker. lad det hele simre ca. 5 min. Tilsæt evt. mere vand om nødvendigt. Tag panden af varmen og kom løgblandingen ned til det hakkede kød.
Den væske der er tilbage på panden spædes op med bouillon, tomatkoncentrat, ketchup, sambal Olek samt soya og smag til med salt og peber samt lidt sukker. Jævnes med maizena rørt ud med vand.

Bland farsen omhyggelig med løgblandingen og tril små kødboller som vendes i 1 spsk. maizenamel. steges i sesamolie på panden til de er gennemstegte og gyldenbrune over det hele.

Kog nudlerne som anvist- men hellere 1 min. mindre så de er lige knap færdige. Skyl med vand og lad dryppe af. Vend nudler med 1 spsk. sesamolie.
Steg gulerødder, kål og forårsløg i 1 spsk. sesamolie ca. 6 min. tilsæt soya og smag til med salt og lidt peber. Vend de kogte nudler i og bland det sammen. 

Server de asiatiske kødboller med nudler, spicy sauce og ristede sesamfrø.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar