søndag den 8. juli 2012

Skøn og syndig chokoladelagkage med kirsebær.

Foto: Sara
Fødselsdagskage, skal der da også på bordet når yngstesønnen Mikkel skal fejres og det blev en rigtig lækker lagkage med skønne kirsebær, chokolade og luftig kagecreme og søde og saftige kirsebær. Kan klart anbefales, der lød veltilfredse Ummmm, lyde fra gæsterne rundt om bordet ;-)


Foto Sara

Det smarte ved selv at bage bunde, er jo at man selv kan bestemme form og størrelse og så smager de jo selvfølgelig også bare så skønt. Jeg lavede firkantede forme af bagepapir og klipsede dem sammen i hjørnerne. Opskriften på denne kage er fra AMO´s store fødselsdags bagebog. Virkelig lækker.


Foto: Sara

Inden servering drysses toppen lige med lidt flormelis gennem en lille sigte. Det ser fint ud men skal gøres lige før, da fugten får det til at forsvinde efter kort tid.


Foto: Sara


Chokolade Lagkagebunde:
(3 tynde eller en tyk bund)

150 g. blød smør
150 g. sukker
3 æg
130 g. hvedemel
30 g. kakaopulver
1 tsk bagepulver

Rør smør og sukker let og luftigt med elpisker. pisk dernæst æggene i et af gangen. Bland sigtet mel, bagepulver og kakao sammen og vend det i æggemassen med en dejskraber. Fordel dejen i formene eller i en smurt springform. Bag i ca. 7-10 min. ved 200 grader varmluft. Har du bagt én høj bund deles den herefter med sytråd i 2-3 tre bunde. jeg lavede 2 store bunde (fordoblede opskriften da det var en stor kage).

Chokoladecreme:

200 g. mørk chokolade
3/4 l. piskefløde
3 spsk. flormelis

Fløden varmes op i en gryde. Hak den mørke chokolade groft og overhæld med den varme fløde når chokoladen er helt smeltet, køles massen af. Evt. til næste dag. Pisk den herefter op med flormelis til den er fast og cremet.

Vaniljecreme:

1 pose pulver vaniljecreme af god kvalitet
1/4 l. cremefine til piskning

Følg anvisning på posen. Pisk fløde stiv og vend med cremen. ca. ½ af hver.

Chokolade glasur:

180 g. Flormelis
1 stor spsk. kakao
1 spsk. kogende vand

Blandes til en flydende men stadig lidt tyk glasur.

Øvrige Ingredienser:

Et glas kirsebær marmelade (evt. jævnes dessertkirsebær fra DGF m. lidt kartoffelmel).
1 god håndfuld knuste Rutebiler
1 bakke friske kirsebær
Flormelis til at drysse på toppen


Læg den ene lagkagebund på et egnet fad. Kom kirsebærmarmelade på bunden og dernæst bred vaniljecremen ud over. Fordel knuste rutebiler ud over cremen. Læg endnu en lagkagebund over. Fordel kakaoglasuren over. Pynt kanterne med chokoladecreme. Placer friske kirsebær i midten som spiselig og smuk dekoration. Inden servering drysses med flormelis.


2 kommentarer:

 1. Åh, hvor er den flot. Min kæreste kiggede lige med og spurgte hvornår jeg lavede sådan en. Men jeg kan se I er syv og vi er to. Lidt stor kage til to.
  Men så må han jo invitere sine venner og så ville jeg gerne lave sådan en stor en...

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak- den kan selvfoelgelıg laves lıdt mındre :-)

   Slet