søndag den 8. juli 2012

Lækre fødselsdagsboller med Kanel

Lækre og luftige fødselsdagsboller med lidt kanel i istedet for kardemomme smager virkelig skønt og var på bordet herhjemme i dag,hvor vi fejrer Mikkels 11-års fødselsdag:-)

Foto: Sara

Ingredienser til ca. 15 boller:

500 g hvedemel
150 g. smør
50 g. gær
2½ dl mælk
2 æg
1 spsk sukker
1 tsk salt
1-2 tsk. kanel

Pensling. Sammenpisket æg eller ægghvide.

Smelt smør og tilsæt mælken. Rør gæren ud deri. Tilsæt salt og sukker. Pisk ægget lidt sammen og rør i. Bland kanel i melet. Rør melet i med en grydeske så dejen bliver blank og glat. Tilsæt lige præcis mel nok til at du kan ælte dejen med lette bevægeler men at den stadig er meget blød. lad hæve i min. 60 min. Form boller og lad dem efterhæve på en plade i ca.40 min til de er flotte og luftige, pensl forsigtigt med æg og bag ca. 15 min. ved 200 grader.

Foto: Sara



Ingen kommentarer:

Send en kommentar