fredag den 6. juli 2012

Mokkakop med kokosgrissini

Som det søde punktum på vores dejlige fredag, har jeg tilberedt en lækker lille dessert fra Blomsterbergs dessertbog. Den ser rigtig fin ud og serveres i en Espressokop.Nem at lave og meget lækker. Mørdejen til stængerne kan godt drille lidt, sørg for at den har hvilet godt og køligt og tril den evt. på staniol, det lettede processen hos mig!

Foto: Sara
Sådan ser kokos grissinierne ud når de er trillet og klar til en tur i ovnen.Og den bagte sprøde og lækre version:


chokolade/mokkacremen hældes på de små espressokopper.

Foto: Sara
Så skal kopperne på køl i mindst to timer inden de skal serveres- de kan selvfølgelig også sagtens laves dagen før og det kan kokos grissinierne også, de skal så blot opbevares i tætsluttende beholder efter at være helt afkølet.

Foto: Sara

Ved servering toppes med lidt letpisket flødeskum og et par knuste kaffebønner drysses over- klar til servering- Mums!

Opskrift til ca. 8 stk.

Mokka/chokoladecreme:
½ dl letmælk
15 hele kaffebønner (ren arabica)
150 g, god flødechokolade
3 dl. Piskefløde
2½ dl. piskefløde
5 knuste kaffebønner

Kokos- grissini :
300 g. hvedemel
150 g. blødt smør
100 g. flormelis
1 æg
ca. 100 g. kokosmel.

Sæt kopperne frem så de er klar og hak chokoladen fint. Varm mælk og kaffebønner i en lille gryde. Når den er kogt op tages den af varmen og den hakkede chokolade kommes i. Når chokoladen er helt smeltet, passeres chokolademælken igennem en sigte og kaffebønnerne kasseres. Lad chokolademælken køle lidt af (ca. 10 min) mens du pisker 3 dl. fløde til let flødeskum.Vend chokolademælk med den letpiskede flødeskum og sæt på køl i min. 2 timer inden servering gerne til næste dag.
Inden servering piskes de resterende 2½  dl.( 1½ dl. kan også gøre det) fløde til let skum som koppen toppes med og der drysses med knuste kaffebønner; placer koppen på en underkop eller tallerken sammen med den sprøde kokos grissini.

Kokosgrisinni ca. 10 stk::

Ælt alle ingredienser til mørdejen sammen undtagen kokos. Lad køle i mindst en time. rul i lange tynder stænger som efterfølgende rulles i kokosmel. Stængerne skal være ca. 15 x ½ cm.Bag stængerne i ovenen på en plade med bagepapir i ca. 15 min. ved 150 grader.
Evt. overskydende dej kan fryses og gemmes til en anden dag.Ingen kommentarer:

Send en kommentar