fredag den 6. juli 2012

Lækre kødboller med Fritter og Hvidløgsmayonnaise

Jubiiii så blev det endelig sommer ferie og jeg er helt oppe at køre af glæde over det! Jeg startede aftenen med at lade en gang bobler lade livet for at forsøde mit:-)

Foto: Sara

Og så serverede jeg en dejlig og familievenlig ret med en super lækker hvidløgsmayonaise som dyppelse til fritterne og kødbollerne. Dertil en grøn salat.
Kan klart anbefales!


Foto: Sara

Kødboller:
1 løg
1 fed hvidløg
70 g. rasp
 500 g, hakket oksekød (lav fedtprocent)
4 store spsk. hakket persille
Salt og Peber
1 æg

Fritter.
1 kg. bagekartofler
Olivenolie
Salt

Hvidløgsmayonnaise:
2 past. æggeblommer
1 knivspids salt
1 tsk. dijonsennep
1½ dl. rapskimolie
1 fed hvidløg

Skræl kartofler og skær i passende bjælker. skyl dem og tør dem godt. Læg dem på en bageplade med bagepapir og dryp lidt olivenolie over og vend dem med olie og lidt salt. Sæt i en 200 grader varm oven i ca. 30 min.

Pil hvidløg og alm. løg og hak det fint evt. med blender.Hak persillen fint. Kom oksefarsen i en skål og vend med løgene, hakket persille, Rasp, salt og peber samt æg. Form små kødboller og steg dem i en blanding af smør og olivenolie ved god varme. Sæt dem evt. på et spid inden servering.

Pisk æggeblommer og salt hvidligt og sejt med en elpisker. Tilsæt sennep og pisk lidt igen, tilsæt herefter rapsolien i en tynd stråle mens du pisker indtil olien er brugt og mayonnaisen er tyk og cremet. Pres et fed hvidløg i deri og rør lidt rundt.

Server kødbollerne med fritter, hvidløgsmayo og en god salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar