mandag den 2. juli 2012

Meyers lækre Napoleonshatte m. pistacie

Nu nærmer sommerferien sig og i morgen er det sidste dag  inden ferien, at alle mine søde kollegaer på arbejdet er samlet. Ikke nok med at 4 ugers sommerferie lurer om hjørnet et helt års fuldtidsstudium følger, så alt i alt, går der lang tid før jeg er tilbage i mine vante rammer på arbejdet. Derfor skal mine kollegaer da forkæles lidt! Valget faldt på Meyers Napoleonshatte, som ser fine ud og er nemme a transportere til arbejdet :-)

Foto: Sara

Foto: Sara

Meyers mørdej (2 tærtebunde):

240 g. blødt smør
160 g. Flormelis
60 g. Mandelmel ( smuttede og fintmalede mandler)
2 mellemstore æg
Kornene fra en vaniljestang
470 g hvedemel
1 tsk fint salt

Kom smør, flormelis, mandelmel, æg og vaniljekorn og 120 g, hvedemel og kør det på røremaskine eller Elpisker m. kroge. Tilsæt resten af melen når den første masse er homogen.
Bland ingredienserne hurtigt men omhyggeligt sammen.

Fyld til napoleonshatte:
300 g. god marcipan (min. 60% mandler)
125 g sukker
½ dl. æggehvider
100 g. finthakkede pistaciekerner (valnødder eller hasselnødder)

Desuden:
200 g. mørk chokolade til overtræk
Evt. 100 g. hakkede pistacienødder (eller hvad du har brugt i kransekagemassen) til at dyppe napoleonshattene i.

Foto : Sara

Sådan gør du:
Brug ½ portion af mørdejen (den anden halvdel kan du fryse til en tærte en anden dag) Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir til ca. 3 mm tykkelse.Lad hvile udrullet i køleskab i en lille time. løsn det ene stykke Bagepair og læg det løst over dejen igen og vend dejpladen om og løsn det andet stykke.Udstik runde dejcirkler på ca. 10 cm i diameter. Du skal bruge ca. 10 stk.

Del marcipanen i mindre stykker og kom dem i en røremaskine. Bland sukker og æggehvide i en skål og sæt den over et varmt vandbad( pas dog på massen  ikke varmere end 40 grader da æggehvide så koagulerer) rør rundt indtil sukkeret er opløst. Tilsæt sukkermassen til marcipanen og kør rundt til massen er homogen. Til sidst tilsættes de hakkede pistaciekerner).
 Lad massen stå en time på køl så den sætter sig og bliver nemmere at arbejde med.

Tril små kugler på ca. 40 g. af marcipanmassen og placer en kugle midt på hver mørdejscirkel. Klem dejen sammen med tre fingre om marcipankuglen, så kagen får den kendte hatteform og kransekagemassen lukkes inde. Tryk lidt hakkede pistacier på toppen af kransekagekuglen som pynt.
Sæt kagerne på en plade med bagepair og bag dem i 15 min. ved 200 grader til de er gyldne og sprøde i kanterne. Lad køle helt af på en rist.

Dyp bunde af napoleonshatten i smeltet og tempereret mørk chokolade og lad den lige dryppe af inden du sætter den på en tallerken.Sæt hattene med bunden nedad på et stykke bagepair og lad dem køle helt af (mindst 30 min) inden de pakkes i tætsluttende beholder. Napoleonshatte kan holde sig 3-4 dage i tætsluttende beholde. Lad dem stå ude ca. ½ time inden servering før du tager dem ud af beholderen, så bliver chokolade overtrækket ikke kedeligt.
Kagerne kan også fryses men skal så først dyppes i chokolade og nødder når de er tøet op.

Foto: Sara


En lille chokoladeslat, blev hældt i en chokoladeform og blev til 6 små fine chokolader :-) God måde lige at anvende den sidste lille rest smeltet chokolade,
2 kommentarer: