torsdag den 12. juli 2012

Pebersteak & karfoffelgratin med ramsløg.

Foto: Sara

Kæresten hjembragte et par gode pebersteaks forleden som han havde fanget i Føtex og et hurtigt kik i køleskabet på rester der skulle anvendes var udslagsgivende for tilbehøret. En enkel og klassisk ret som dog smagte rigtig skønt :-)

2. pers.:

2 gode Pebersteaks
2 løg i tynde skiver
750 g, faste kartofler i tynde skiver
125 g. revet cheddarost
3 dl. piskefløde
Salt og peber
ca. 2 spsk. Tørret Ramsløg

Tænd ovnen på 180 grader. Skræl kartofler og skær i tynde skiver.  Rens løget og skær i skiver. Svits løgene i en klat smør eller olie i ca. 5 min til de er bløde. Smør et fad ( ca. 20 x 30 cm.) og læg et lag kartofler,fordel lidt af de bløde løgskiver ovenpå og drys med ramsløg, salt og peber og lidt revet cheddar. Fortsæt sådan i så mange lag som der er kartofler til. Ca. 3 lag. Hæld til sidst fløden over og drys med cheddar på toppen.
Bages i ca. 45 min til kartoflerne er møre og osten er gylden på toppen. Bøfferne skal blot lige have 3 min på hver side på grillen eller en grillpande. Server med lidt salat eller andet grønt dertil.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar