torsdag den 12. juli 2012

Lækre små Abrikostærter m. marcipan og amaretto.

Foto: Sara
Til dessert lavede jeg disse små fine tærter som jeg synes er ret sommelige og fine. Det var en lille improvisation.
Jeg havde lige en rest mørdej i fryseren fra forleden hvor jeg lavede napoleonshatte og havde dej i overskud. Du kan finde opskriften på mørdejen i det indlæg lige HER.
Jeg havde fået en lækker abrikosmarmelade med amaretto af min mor til min fødselsdag, men har du ikke lige den mulighed, kan du jo blande lidt amaretto i en almindelig god abrikosmarmelade. Min mor har også hjembragt en lille flydende honning med nødder i fra Kreta til mig . Jeg lagde en af mandlerne derfra i midten og dryppede den flydende honning over.

Foto: Sara

Opskrift til 3 små tærter:

3 mørdejscirkler
6 tynde skiver god marcipan
3 friske abrikoser skåret i små både
3 store tsk. abrikosmarmelade med Amaretto
Lidt god flydende honning til at dryppe over
Tørrede vaniljekorn (urtekram)

Placer mørdejscirklerne i de små tærteforme, kom  2 tynde marcipanskiver ovenpå og pres dem lidt ud med rene fingre eller en teske. Kom abrikosmarmeladen ovenpå. Læg de friske abrikosbåde ovenpå og dryp med honning. Drys en smule vaniljekorn ovenpå og bag i ovnen ved 150 grader (varmluft) i 25- 30 min. indtil de er gyldne. Sigt evt. lidt flormelis over inden servering.


Foto: Sara


2 kommentarer:

 1. Kære Sara
  Hvor ser de altså bare skønne ud. Jeg elsker idéen om at bruge marcipan i denne kombination. Må prøves :)
  Mvh Nadia

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, har netop lige spist den med en lille cappuccino til og det smagte mums! kan klart anbefales og marcipanen er netop skøn sammen med abrikoser m.m.
   Kh Sara

   Slet